Доступність посилання

ТОП новини

В Кам’янці завершився четвертий дитячий музичний конкурс пам’яті П.І.Чайковського


Леся Олійник Київ, 8 листопада 2006 (RadioSvoboda.ua) — В місті Кам’янка Черкаської області відбувся четвертий дитячий музичний конкурс пам’яті Петра Чайковського. Завершився він у музеї видатного російського композитора.

Четвертий рік поспіль відбувається дитячий музичний конкурс в Кам’янці – місті, куди впродовж 28 років приїздив Чайковський і де були написані його найвідоміші твори. Результати конкурсу пам’яті композитора журі оголошує у день його кончини. Цього року призові місця в молодшій групі дісталися Саші Іутіній з російського міста Воткінська, Анні Кузнєцовій з міста Бровари. А найвищу відзнаку отримав 9-річний Максим Пономаренко з Кам’янки. Після нагородження Максим спробував пояснити кореспонденту Радіо Свобода свій стан: „Я перший раз виграв. Тому щастя відчуваю” .

Дім Давидових, де зупинявся Чайковський став музеєм композитора. Існує в Кам’янці і дитяча музична школа, названа його іменем.

Чи намітилися якісь позитивні зміни в сільській музичної освіті? На це запитання директор школи Сергій Чуприна відповів кореспонденту Радіо Свобода: „Зараз зростає інтерес до навчання в музичних школах, тому що батьки бачать, що спілкування на вулиці не приводить до кращого, як і перегляд непотрібних передач, а хочеться, щоб прокинулася душа і дітки отримували б змалечку духовність. У цьому році у нас вже є конкурс в музичній школі. Раніше ми приймали майже всіх.

Організаційно і фінансово конкурс підтримує Посольство Російської Федерації в Україні. Чому Посольство сприяє його проведенню? На таке запитання радник-посланник Посольства Всеволод Лоскутов відповів: „Тому що він є, на наш погляд, унікальним. Цей конкурс дає можливість зібрати дітей з районних центрів. Виключно діти з районних центрів беруть участь в цьому змаганні. І ми сподіваємося, що цей конкурс має майбутнє. В ньому беруть участь представники міста Воткінська:місто, де народився, батьківщина Чайковського і все це сприяє діалогу російської і української культури в царині музики.”
XS
SM
MD
LG