Доступність посилання

ТОП новини

Українські клуби беруть участь у європейських баскетбольних кубках.


Геннадій Мороз Київ, 10 листопада 2006 (RadioSvoboda.ua) — Тиждень європейського баскетболу у четвер продовжили ще два клуби України: дніпропетровський "Дніпро" і черкаські "Мавпи" стартували у розіграші Кубка Виклику.

Після дворічної перерви дніпропетровський "Дніпро" розпочав свій єврокубковий шлях із домашньої перемоги над шведським "Норчьопінгом". У стартовому поєдинку в розіграші Кубка Виклику з доволі міцним середняком європейського баскетболу перевага дніпрян вимірювалася 10-ма пунктами: 66-56.

Здобув перемогу у стартовому матчі абсолютний дебютант Євротурнірів. Черкаські "Мавпи" у розіграші Кубка Виклику на власному паркеті приймали естонський клуб "Тарту Рок". Один з лідерів української Суперліги не змусив сумніватися у власній перевазі і на євроарені. Упродовж всього матчу господарі відверто переважали своїх опонентів. Найрезультативнішим у складі "Мавп" став Роландас Ярутіс, який записав на свій рахунок 22 очки. По 17 пунктів у загальний доробок додали Артур Джонсон і Володимир Гуртовий, що в підсумку й засвідчило 12-ти очкову перевагу черкащан 87 на 75.

У наступних матчах цього євротурніру черкаські "Мавпи" у рамках квартету "Сі" зіграють у гостях проти ісландського "Нярдвіка". Ну, а дніпропетровський "Дніпро" рівно за тиждень гратиме з другим представником Ісландії в Кубкові Виклику - "Кефлавіком". У першому турі групі "Ді" острів’яни зазнали нищівного розгрому в Чехії від місцевого "Кунін Млекарні". Далі про інші новини. В передостанній день юніорського Чемпіонату Європи з фехтування, що наближається до завершення в Польщі, збірна України здобула свою першу нагороду і одразу найвищого ґатунку. Золоті нагороди підкорилися українцям у командних змаганнях на шаблі серед дівчат. У фінальному матчі збірна України з переконливом рахунком 45-32 здолала команду Росії. Ну а на шляху до Титулу Чемпіонок Європи юні фехтувальниці України не менш упевнено здолали опір збірних Великої Британії та Італії. Поповнити медальну скарбничку збірна України може в останній день Чемпіонату Європи. Коли за медалі першості змагатимуться шаблісти-юнаки.
XS
SM
MD
LG