Доступність посилання

ТОП новини

Українські спортсмени на міжнародній арені


Геннадій Мороз Баскетбольний клуб "Хімік" з міста Південного стартував у розіграші Єваропейського Кубка ФІБА, Володимир Кличко провів у Нью-Йорку відкрите тренування у переддень чемпіонського бою проти американця Келвіна Брока. А в Москві відбулося жеребкування групового раунду традиційного футбольного турніру - Кубку Чемпіонів Співдружності.

На відміну від "Азовмаша" і БК "Київ" південненський "Хімік" у розіграші баскетбольного єврокубка ФІБА стартував з домашньої поразки. У рідних стінах клуб з Одещини лише двома очками поступився бельгійському "Шарлєруа". Після третьої 10-ти хвилинки господарі поступалися бельгійцям 6-ма очками. А фінішний спурт третього представника України в представницькому євротурнірі лише дозволив "Хімікові" скоротити різницю в рахунку до мінімуму. В підсумку 81-79 на користь гостей. І в наступному турі за тиждень команда з Південного гостюватиме у Росії, де на "Хімік" очікує поєдинок з фаворитом квартету "Бі" - підмосковним "Динамо". За три дні до бою за чемпіонський титул по версії Даблю Бі Оу з боксу в суперважкій вазі Володимир Кличко і американець Келвін Брок провели в Нью-Йорку обумовлені контрактом відкриті тренування. І якщо український Чемпіон провів на рингу перед пресою повноцінне заняття, що тривало рівно годину, то претендент на титул, можливо, заощаджуючи сили напередодні протиборства, тренувався лише 15 хвилин. Ну, а по завершенні прес-тренингу молодший Кличко запевнив журналістів, що з повагою ставиться до свого майбутнього опонента: "Келвін Брок - молодий а головне сильний і талановитий боксер. За свою кар’єру американець ще не зазнав жодної поразки. Одначе, і я таки маю якусь вагу в боксі і мій неабиякий досвід повинен допомогти мені відстояти титул", -заявив Чемпіон світу за версією Доблю Бі Оу Володимир Кличко.

Традиційну упевненість у власних силах демонстрував і претендент на почесний титул: "За свою кар’єру я жодного разу не відчував гіркоти поразки і не збираюся переживати подібні емоції після зустрічі з Кличком", - стверджував американський боксер.

Поєдинок Володимира Кличка з Келвіном Броком відбудеться цієї суботи в славнозвісному нью-йоркському Медісон Сквер Гардені.

Тим часом у середу в Москві відбулося жеребкування групових турнірів традиційного міжнародного змагання з футболу - Кубку Чемпіонів Співдружності. Україну в цьому турнірі, що проходитиме у в столиці Росії, вдруге поспіль репрезентуватиме донецький "Шахтар". На попередньому етапі змагань Чемпіони України потрапили в групу "Сі", де суперниками донеччан будуть найсильніші команди з Латвії, Вірменії та Узбекистану.

Нинішній турнір футбольних Чемпіонів країн СНД і Балтії буде ювілейним - 15-им за ліком і проходитиме з 20 по 28 січня в Москві.
XS
SM
MD
LG