Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі без опалення залишається 61 будинок.


Петро Каландирець Одеса, 13 листопада 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Про це повідомив виконувач обов’язків заступника Одеського міського голови Олексій Соляник. За словами чиновника, „щогодини кількість цих будинків зменшується, бо необхідні роботи ведуться безперервно”.

Опалювальний сезон в Одесі розпочався два тижні тому, але актуальні проблеми все ж існують.

Вони стосуються відомчих будинків, у яких найчастіше не ліквідована заборгованість за спожитий газ, та застарілих котелень.

Олексій Соляник
Найскладніша ситуація існує в центрі міста, у Приморському районі Одеси. Попередня міська влада не приділяла належної уваги питанням ремонту теплотрас. Як наслідок, одна з причин негараздів – застарілість теплових мереж і виникнення аварійних ситуацій.

Занепокоєння у міського чиновника викликає і ситуація, яка складається на Одеській теплоелектроцентралі. За його словами, це державне підприємство не одержує від власника фінансування для забезпечення нормального ритму роботи.

Олексій Соляник: „Технічний стан Одеської ТЕЦ є таким, що нинішня зима може стати останньою для застарілого обладнання цього державного підприємства. На порядку денному є актуальне питання про необхідність будівництва нових теплових блоків, альтернативних джерел теплопостачання. Необхідно нарешті передати обладнання Одеської теплоелектроцентралі у комунальну власність”.

Олексій Соляник ще не знає і відповіді на запитання, чи здатні будуть одесити платити за спожиті комунальні послуги за новими вже підвищеними тарифами? Але чиновник переконаний, що у разі відсутності хоча б 95% оплати теплопостачальним організаціям міста „буде достатньо складно пережити зиму 2006 – 2007 років”. Вже сьогодні комунальне підприємство, яке відповідає за теплопостачання, заборгувало за спожитий газ тринадцять мільйонів гривень.

Виконувач обов’язків заступника Одеського міського голови повідомив, що станом на середину листопада значно скоротилася кількість одеситів які, скаржаться на телефон довіри міського голови, на неякісне теплопостачання. Сьомого листопада їх було сто дев’ятнадцять, а дванадцятого листопада – 24. „Це свідчить, що за цей час значно скоротилася кількість скарг одеситів. Маємо своєрідний індикатор громадської думки. Останнім часом теплоносій відповідає необхідним параметрам” ,– сказав Олексій Соляник.
XS
SM
MD
LG