Доступність посилання

ТОП новини

«Чикаго» в Запоріжжі: пейнтболісти обстріляли дитячу залізницю.


Дімітрій Клименко Запоріжжя, 14 листопада 2006 (RadioSvoboda.ua) — У Запоріжжі на потяг дитячої залізниці напали невідомі у камуфляжній формі й обстріляли вагони з рушниць для пейнтболу. Місцева міліція порушила кримінальну справу.


Наразі представники правоохоронних органів встановили осіб, причетних до цього інциденту. Олександр Вовкодав, керівник прес-служби УМВС в Запорізькій області, повідомив: «На сьогодні Комунарський відділок міліції порушив кримінальну справу за статтею „хуліганство“. Також співробітники міліції встановили фірму, яка надавала громадянам це спорядження. Також встановлені особи тих, хто орендував у цієї фірми цю амуніцію».

Представники міліції мають намір через суд позбавити власників цієї фірми ліцензії на надання послуг пейнтболу. Керівництво запорізької дитячої залізниці до наступних вихідних планує відновити рух дитячого потягу. Але тепер невідомо: чи дозволять їм там розважатись батьки?

«Маленьке Чикаго» в Запоріжжі

«Це не Чикаго», — відповіли вчора журналістам у міліції на питання: що сталось у неділю на дитячій залізниці. В УМВС у Запорізькій області визнали: коментар був помилковий. Адже «маленьке Чикаго» таки сталось.

Потяг дитячої залізниці вирушив у неділю в черговий недовготривалий рейс. Пасажирів було небагато, в основному молодь і вихованці організації юних залізничників, загалом не більше як 30 людей. Локомотив загальмував між імітованими станціями «Обеліск» і «30 років Перемоги». Раптом невідомі почали обстрілювати потяг зі зброї, що використовується для гри в пейнтбол.

Керівник Запорізької дитячої залізниці Раїса Козак розповіла, що обстріл поїзда з автоматів вели люди у масках з обох боків: «Ось він їде, а ці люди з обох боків в масках стали на коліно, побачили поїзд і зустріли його з автоматами, і почалось…»

Під час обстрілу у вагонах почалася паніка, перелякані пасажири падали на підлогу. Всього під час обстрілу по потягу влучило близько 100 кульок із фарбою.

Не обійшлося без потерпілих

Від пострілів у вагонах побилось скло. 14-річний хлопчик, який був машиністом, травмований. Медик Ольга Рибальченко повідомила Радіо Свобода: «У нього забиті м’які тканини лівого вуха. Капілярна кровотеча. Перев’язали вухо і все».

Інші діти отримали стрес, кажуть медики.

Якби обстріл стався у час пік, коли зазвичай вагони заповнені маленькими дітьми, потерпілих було б набагато більше, стверджує директорка дитячої залізниці Раїса Козак. За її словами, за багаторічне існування залізниці таке сталося вперше.

У свою чергу представники запорізької обласної федерації спортивного пейнтболу відхрещуються від цієї події і запевняють, що їхня організація немає жодного стосунку до цього інциденту. Суворі правила проведення змагань виключають можливість перебування сторонніх людей, стверджують вони.
XS
SM
MD
LG