Доступність посилання

ТОП новини

Відставку Юрія Павленка та Юрія Поляченка знову відклали.


Тетяна Ярмощук Київ, 14 листопада 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Верховна Рада знову відклала розгляд заяв про звільнення міністрів Юрія Павленка та Юрія Поляченка. Навіть більше, антикризовики вважають, що ці міністри мають відкликати свої заяви про звільнення.


Очікуваної відставки Юрія Павленка та Юрія Поляченка не відбулося. Натомість, робочий день парламентарі розпочали із дня уряду та заслухали звіт пана Павленка про роботу Міністерства сім’ї, молоді та спорту. Після звіту спікер Мороз запропонував йому відкликати свою заяву про відставку. Віце-прем’єр міністр Андрій Клюєв обіцяє: якщо ці міністри відкличуть заяви – працюватимуть і далі:

“Міністри мають зробити певні кроки, забрати заяви про те, що вони хочуть за власним бажанням піти з Кабінету Міністрів. Якщо такі кроки будуть зроблені – вони працюватимуть. Якщо ж все-таки не буде здорового глузду, і ці заяви залишаться, тоді пізніше розглядатиметься питання їхнього перебування на постах міністрів”.

Не виключає можливості продовжити роботу в уряді Януковича і сам Юрій Павленко. Якщо його попросить Президент:

“В політиці, а особливо в українській політиці немає нічого неможливого. Це сьогодні знаходиться у компетенції Верховної Ради України, і це не мені вирішувати. Я працював, працюю, і буду працювати на виконання програми Президента Ющенка в цьому складі уряду до відповідного рішення Верховної Ради України”.

Рішення антикризовиків залишити в уряді Поляченка та Павленка, може свідчити, що вони вирішили позбутися інших двох помаранчевих міністрів, які є квотою Президента. Так вважає політолог Вадим Карасьов:

“Щоб масове звільнення не стало викликом Президенту, чи не виглядало поразкою Президента і не збурювало суспільство, Янукович та Мороз не проти усунення Тарасюка та Гриценка, натомість залишити втішальний приз Президенту та президентській стороні, залишивши Павленка та Поляченка ”.

Четверо помаранчевих міністрів написали заяви про відставку після оголошення “Нашою Україною” про перехід до опозиції. Заяви двох вже екс-урядовців – Романа Зварича та Ігоря Ліхового – Верховна Рада задовольнила позаминулого тижня.

Завтра Верховна Рада заслухає звіти міністрів оборони Анатолія Гриценка та закордонних справ Бориса Тарасюка, посади яких, до речі, є конституційною квотою Президента. Сам Віктор Ющенко не вдоволений рішенням парламенту зобов’язати цих міністрів звітувати.
XS
SM
MD
LG