Доступність посилання

ТОП новини

Антикризова коаліція не хоче визнавати Голодомор актом геноциду.


Тетяна Ярмощук Київ, 17 листопада 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Парламент сьогодні так і не дійшов до розгляду президентського законопроекту “Про Голодомор 1932-1933 років”. Натомість у Верховній Раді з’явився альтернативний проект відповідного закону. Розробила його Партія регіонів.

33-Й. Жертви голоду.
Р. Зварич: "Процес свідомо затягувається"

До Дня вшанування пам’яті жертв Голодомору 32-33 років, у Верховної Ради не дійшли руки до відповідного законопроекту. Сьогодні, приміром, замість проекту закону про Голодомор, антикризовики вирішили розглядати “різне”. Представник Президента у парламенті Роман Зварич вважає, що антикризова коаліція свідомо затягує процес: “Черговий раз було не невиконане слово, яке було дано. Зрозуміло, що сьогодні був останній день, напередодні річниці цієї трагедії. Таке свідоме затягування цього процесу дає Президенту підстави говорити про безвідповідальну позицію парламенту”.

Голодомор – поняття штучне?

Раніше до Верховної Ради Секретаріат Президента подав проект закону, який визначає Голодомор в Україні актом геноциду. За невизнання цього факту передбачається адміністративна відповідальність. (До речі у 12-ти країнах невизнання Голокосту тягне кримінальну відповідальність). На противагу президентському проекту закону Партія регіонів розробила свій. Де жодного слова про геноцид немає. Регіонал Дмитро Святаш в інтерв’ю Радіо Свобода не визнав самого факту Голодомору:

«Сам термін Голодомор є доволі штучним. Голодомор – це свідоме знищення нації, шляхом запровадження голоду. У ці роки був неврожай і в нас, і по всьому Радянському Союзу тоді воно було. А коли зараз в Китаї, чи в Індії неврожай, чи в Зімбабве, то що можна сказати, що це штучно запроваджене вивезення продуктів?»

«У всьому винуваті куркулі»


Сьогодні у Верховній Раді розкидали брошуру якогось Г. С. Ткаченка «Миф о голодоморе – изобретение манипуляторов сознанием». Цитата:

«Кулаки прятали хлеб, а часто и гноили, ждали момента, когда его можно было бы продать по бесконтрольным ценам. Многие крестьяне отказывались сдавать хлеб государству».

Брошура не згадує про мільйони замордованих голодом, натомість виклинає ЦРУ, кардинала Гузара, НАТО, глобалістів і українських істориків. Серед надійних джерел автор посилається на Леніна, який помер за кілька 8 років до Голодомору. Член урядової коаліції, лідер комуністів Петро Симоненко каже, що повністю підтримує ідею поширення цієї книги:

«Підтримую бажання людей надати інформацію, яка б розкрила все ж таки причини, дала можливість зробити висновки. Геноцид – це міф, так».

За оцінками істориків, Голодомор 32-33 років забрав життя 7-10 мільйонів українців. 25 країн членів ООН підготували спільну заяву, в якій називають голодомор в Україні результатом політики тоталітарного режиму. 10-ть країн визнали Голодомор актом геноциду. Натомість Росія, яка є спадкоємницею Совєцького Союзу, рішуче виступає проти використання терміну геноцид.







XS
SM
MD
LG