Доступність посилання

ТОП новини

Колишній мер Житомира найближчим часом може опинитися на лаві підсудних.


Олексій Крапивко Житомир, 20 листопада 2006 (RadioSvoboda.Ua) — Прокуратура звинувачує колишнього житомирського голову Георгія Буравкова в крадіжці бюджетних коштів. Ідеться про майже 7 мільйонів доларів.

Георгій Буравков
Розкрадені кошти — це три неповернені кредити, які отримали підприємства «Інтерстиль» та «Стиль» із 1995 року від Європейського банку реконструкції і розвитку. Кредити банк надав під гарантії українського уряду.

Підприємства отримали кредит європейського банку на розвиток малого й середнього бізнесу. Співвласником цих підприємств є пан Буравков.

Шеф зник

Проте в «Інтерстилі» зазначили, що про кошти і про свого колишнього шефа вони нічого не знають, а керує ними вже років 5 інша людина. Нинішнє ж керівництво підприємства, яке так і не побачило кредит ЄБРР, час на коментар Радіо Свобода не знайшло.

Сьогодні суд вирішує, який запобіжний захід вжити до Георгія Буравкова. Поки що міліція займається його розшуком. Зі слів заступника прокурора, Буравков не приходить до прокуратури для дачі свідчень, а в останні дні не відповідав на телефонні дзвінки.

Крім Буравкова, за словами заступника прокурора Житомирської області Володимира Кобернюка, рішення про арешт винесли і щодо колишнього заступника мера Віктора Крюкова. Він обіймав посаду директора ТОВ «Стиль».

Зі слів заступника прокурора, до справи про розкрадання бюджетних коштів причетні понад 30 посадових осіб, у тому числі колишні посадові особи банків, нотаріус.

Заплутані справи

Кримінальну справу на Георгія Буравкова відкрили ще 2003 року. Однак прокуратура не могла тоді розслідувати кредитне питання, бо на розгляді Господарського суду перебували майнові непорозуміння на підприємствах Буравкова. Лише з 1 листопада 2006 року розслідування справи щодо кредитів ЄБРР продовжилося, і прокуратура області змогла висунути колишньому міському голові офіційне обвинувачення у зловживанні службовими повноваженнями і невиконанні рішень суду.

За інформацією житомирських журналістів, неповернених кредитів, із якими пов’язаний пан Буравков, набагато більше, ніж три. В різні періоди компанії отримували кредити від різних банків, багато з яких не повернули. Прокуратура заявляє, що ці справи теж буде розслідувати.

Георгій Буравков був мером Житомира з 2002 до 2006 року. До того він був президентом Української асоціації мебльовиків та генеральним директором товариства «Інтерстиль».
XS
SM
MD
LG