Доступність посилання

ТОП новини

Щонайменше наступні 4 роки на чолі Олімпійського руху України залишатиметься Сергій Бубка.


Геннадій Мороз Київ, 20 листопада 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Майже абсолютною більшістю голосів НОК України висловив довіру нині чинному президентові. У четвер 114 зі 116 делегатів генеральної асамблеї Національного Олімпійського Комітету України віддали свої голоси за Сергія Бубку. Проти нині чинного президента висловився лише один делегат, ще один утримався.

Сергій Бубка
Нинішні вибори голови олімпійського Комітету провадилися на безальтернативній основі. А відтак, суперників у легендарного в минулому легкоатлета, а нині видатного спортивного функціонера просто не було. Підтримку нинішньому олімпійському курсові висловило і найвище керівництво країни. Прем’єр-міністр України Віктор Янукович на засіданні асамблеї НОКу заявив, що в бюджеті країни на наступний 2007 рік фінансування спортивної царини збільшене на 20%.

Тим часом, національна збірна України з футболу і надалі залишається в числі провідних команд планети. У новому рейтингу ФІФА українці зберегли за собою 13-ту сходинку серед усіх збірних світу. Нагадаю, що в своєму останньому матчі відбіркового турніру до Чемпіонату Європи Україна у Києві переграла шотландців. Наступним поєдинком для підопічних Олега Блохіна може стати контрольний матч проти збірної Ізраїлю вже в лютому наступного року. На чолі світового рейтингу і надалі залишається збірна Бразилії. Щоправда, зовсім поруч з південноамериканцями розташувалися чемпіони світу – італійці.

І далі про баскетбол. Сенсаційні “Черкаські мавпи” продовжують підкорення Європи. У четвер команда, що стала справжнім відкриттям української суперліги, в черговому матчі європейського Кубка Виклику упевнено здолала опір російського клубу ЦСК ВВС із Самари: 95 на 86. Найкращим у складі черкащан став Кирило Фесенко, який записав на свій рахунок 16 очок. Після трьох турів українці – одноосібні лідери квартету Сі. І вже в наступному матчі за тиждень “Черкаські мавпи” зіграють у гостях з головним своїм переслідувачем—естонським “Тарту Роком”. Цього ж дня у Швеції проти місцевого “Норчепінга” зіграє і “Дніпро”. Учора в рамках Кубка виклику баскетболісти з дніпропетровська вдома виявилися сильнішими за чеський клуб “Кунін Млекарня”. І в цьому матчі перевага українців була ще більш відчутною. У свого головного суперника “Дніпро” виграв з різницею в 20 очок: 84 на 64. На черговий поєдинок Кубка виклику до Швеції українці вирушатимуть незаперечними лідерами групи Ді другого за рангом баскетбольного турніру Європи.
XS
SM
MD
LG