Доступність посилання

ТОП новини

Президент України Віктор Ющенко вважає безпредметною дискусію про необхідність запровадження адміністративної відповідальності за заперечення Голодомору 1932-33 років


Про це він заявив під час відкриття виставки розсекречених документів з архівів СБУ «Розсекречена пам’ять».

Про це він заявив під час відкриття виставки розсекречених документів з архівів СБУ «Розсекречена пам’ять». “Коли в проекті закону “Про визнання Голодомору 32-33 років” я запропонував запровадити в Україні адміністративну кару проти такого роду висловів, я мав на увазі, що в Європі за подібні речі існує кримінальна відповідальність, якщо хтось спробує заперечити існування Голокосту. Так спільнота береже чесноти і витоки свої. А ми ведемо дискусію в Україні, чи варто говорити про те, що твоїх дідів, твою родину закопали в 32-33 роках. Безпредметна дискусія”, – зазначив Президент.

16 листопада Віктор Ющенко звернувся до народних депутатів із закликом підтримати законопроект про визнання голодомору 30-х років “геноцидом українського народу”.

Наступного дня Верховна Рада відклала розгляд цього документу.

Водночас Партія регіонів подала до парламенту альтернативний президентському законопроект. У ньому про геноцид та адміністративну відповідальність не йдеться.
XS
SM
MD
LG