Доступність посилання

ТОП новини

Жіноча збірна України з гандболу не змогла виграти традиційний київський турнір пам’яті Ігоря Турчина


Геннадій Мороз Київ, 27 листопада 2006 (RadioSvoboda.Ua) — У фінальному матчі меморіалу видатного українського тренера господарки змагань з рахунком 21-29 поступилися дебютанткам київського турніру — гандболісткам Бразилії.

Не так давно збірні України і Бразилії зустрічалися в розіграші Кубка світу. І десять днів тому на турнірі в Данії перемогу святкували українки.

Цілком імовірно, вважають оглядачі, що саме недооцінка суперника і не дозволила підопічним Леоніда Ратнера здобути перемогу над командою з Південної Америки у фіналі київського кубка Турчина. В неділю гості переважали українок і в швидкості, і в прагненні перемоги. У підсумку за цілком комфортного рахунку на власну користь 29-21 Кубок Ігоря Турчина цілком закономірно дістався гандболісткам Бразилії.

Україна тільки друга. Одначе, на думку наставників команди, серйозних оргвисновків з невдачі не буде, оскільки традиційний міжнародний турнір у Києві є лише одним із етапів підготовки до головного старту сезону — світового Чемпіонату. Нинішня гандбольна першість світу серед жінок стартує вже в грудні у Швеції.

Далі про футбол

Недільними матчами першості України переважна більшість клубів вищої ліги завершила осінню частину сезону. Лідером Чемпіонату впродовж тривалого зимового міжсезоння залишатиметься столичне «Динамо».

Учора в Одесі кияни здобули вольову перемогу над «Чорноморцем». На гол одеситів уже на 2-й хвилині гри гості відповіли трьома влучними ударами. І лише в компенсований арбітром час дозволили Чорноморцеві скоротити різницю в рахунку до мінімуму 3-2.

А ось матч потенційних претендентів на бронзу — донецького «Металурга» і «Дніпра» — закінчився нічиєю 1-1 на користь «Металіста».

Харків’яни з мінімальним рахунком 1-0 переграли в Алчевську «Сталь» і до весни зберігатимуть 5-очкову відстань у боротьбі з «Дніпром» за третє місце першості.

Не втрачає надії і столичний «Арсенал». Команда, що з 1 січня може припинити своє існування, в черговому матчі з тим же рахунком переграла у Києві полтавську «Ворсклу» і продовжує залишатися серед лідерів першості.

Варта уваги і вольова перемога «Карпат». Львів’яни з рахунком 2-1 переграли у Запоріжжі місцевий «Металург».

Іще два матчі закінчилися з рахунком 1-0. У Маріуполі місцевий «Іллічівець» був сильнішим за «Таврію», а футбольний клуб «Харків» у гостях переграв луганську «Зорю».

Заключний матч туру відбудеться вже сьогодні. Донецький «Шахтар» у поєдинку в Кривому Розі проти «Кривбасу» спробує відновити 4-очкову відстань від «Динамо» на чолі Чемпіонату.

Сезон для вісімки українських клубів продовжать кубкові матчі. Перші чвертьфінальні поєдинки відбудуться вже наприкінці нинішнього тижня. А остаточно склад півфіналістів національного Кубка з футболу визначиться 10 грудня.
XS
SM
MD
LG