Доступність посилання

ТОП новини

Кандидат на мера Полтави звинувачує іншого кандидата в підкупі виборців, у виборчкомі говорять про провокацію


Кандидат Віктор Животенко стверджує, що інший кандидат, голова міськради Андрій Матковський, улаштував масовий підкуп виборців. Водночас голова Полтавського міськвиборчкому Василь Похилюк заявив, що це провокація штабу кандидата Животенка, який програє на виборах.

Кандидат Віктор Животенко стверджує, що інший кандидат, голова міськради Андрій Матковський, улаштував масовий підкуп виборців.

Зокрема, працівники міліції затримали за підозрою в організації голосування за відкріпними талонами за гроші студента Полтавської медакадемії, який нібито зізнався в цьому в штабі Животенка. Також у центрі Полтави знайшли автомобіль, у якому були списки студентів-виборців, гроші й банківські чеки.

Прокуратура Полтави вже порушила з цього приводу кримінальну справу.

Животенко вимагає скасувати реєстрацію кандидатури Матковського.

Водночас голова Полтавського міськвиборчкому Василь Похилюк заявив, що це провокація штабу кандидата Животенка, який програє на виборах.

За результатами ексит-полу Комітету виборців України, на позачергових виборах мера Полтави веде перед Матковський.

На посаду мера Полтави претендують 10 кандидатів. Причиною позачергових виборів мера Полтави стала відмова від крісла мера обраного на цю посаду в березні Анатолія Кукоби, який віддав перевагу роботі депутатом Верховної Ради.
XS
SM
MD
LG