Доступність посилання

ТОП новини

Лодзь – чергове польське місто, яке хоче заявити про себе в Україні.


Єва Поштар Варшава, 29 листопада 2006 (RadioSvoboda.Ua) – Лодзь має намір скористатися з прискореного розвитку українсько-польських відносин. Щоб показати українцям історичне місто в центрі Польщі та його сучасне обличчя, а головне – заявити про себе в Україні, міська рада у Лодзі запросила журналістів з Одеси.

Лодзь успішно пройшов процес трансформації, тепер очікує партнерів у співпраці в бізнесі і науці. Зараз у місті і регіоні з''являються великі інвестиції міжнародних компаній, таких як американська комп’ютерна фірма Dell.

Прискорене надходження інвестицій довело, що в регіоні не вистачає робочих рук. Міська влада сподівається знайти їх в Україні. Але досі Лодзь і його партнери в Україні обмежували свої контакти до культурного обміну. Тоді як на сьогодні цього замало.

Про плани інтенсифікації співпраці з Україною, зокрема з Одесою, Радіо Свобода запитало речницю міської ради Лодзя Анну Кузьніцку.

«Лодзь уже не асоціюється тільки з текстильною промисловістю. Це зараз академічний осередок, місто артистів, молоді, місто кіномистецтва», – каже речниця міської ради.

Українським журналістам організували у Лодзі спеціальні екскурсії

Нове обличчя міста запрошеним представникам мас-медіа з Одеси показували журналісти місцевих газети. Працівники польських ЗМІ сподіваються, що їхні українські колеги повезуть в Одесу, а потім опишуть у своїх виданнях позитивні враження про Лодзь.

Яких результатів очікують в Лодзі від рекламної акції в Україні? Відповідаючи на таке запитання, представник редакції місцевого випуску щоденника "Газета виборча" Томаш Влодковський сказав:

«Назагал розраховуємо на пожвавлення відносин між Польщею і Україною. Зокрема між польським та українським бізнесом, науковими осередками».

На думку наших співрозмовників, стосунки міста Лодзя із Україною тільки розгортаються. Цьому, серед іншого, сприятиме розбудова місцевого аеропорту та краще соціальне забезпечення студентів з України.
XS
SM
MD
LG