Доступність посилання

ТОП новини

У Криму перевіряють дипломи урядовців і депутатів. Результати можуть виявитися сенсаційними.


Володимир Притула Сімферополь, 04 грудня 2006 р. (RadioSvoboda.ua) - У Криму республіканська прокуратура розпочинає тотальну перевірку дипломів про вищу освіту у кримських урядовців і депутатів. Як ми вже повідомляли, два тижні тому представник Президента України в Криму Г. Москаль піймав на підробленому дипломі одного з активістів Партії регіонів, який претендував на посаду глави Ленінської районної держадміністрації. Оскільки таких фактів у Криму виявилося чимало, то до цієї справи підключилися правоохоронці.

Трохи більше двох тижнів тому Г. Москаль виявив, що кримський уряд висунув “регіонала” Анатолія Петрищева на посаду голови Ленінської районної держадміністрації. У своїй анкеті-автобіографії той вказав, що закінчив Таврійську Державну Агротехнічну Академію за спеціальністю "механізація сільського господарства", а також надав диплом про закінчення вказаного вищого навчального закладу. Але на запит Академія повідомила, що Петрищев ніколи там не навчався, диплом на його ім’я не видавався і є фальшивим. Оскільки таке явище в Криму набрало масового характеру, представник глави держави звернувся до Головного Управління МВС України в АРК та Прокуратури автономії провести перевірку щодо відповідності та дійсності представлених дипломів головами районних рад, райдержадміністрацій та їхніх заступників, міністрами і членами Ради міністрів АРК, а також депутатами Криму.

За повідомленням прокуратури АРК, тільки у Сімферополі порушили 11 кримінальних справ. Правоохоронці не називають прізвищ, але натякають, що фальшиві дипломи у посадовців – явище масове і результати перевірки можуть бути сенсаційними.

Щодо Петрищева, то прокуратура порушила справу, але розслідування проводить міліція – це її компетенція. Сам Петрищев давати свідчення відмовився.
XS
SM
MD
LG