Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси – Як називають Прем’єра Віктора Януковича американські експерти? Яким був нинішній рік для українських олігархів?


Ірина Біла Київ, 4 грудня 2006 (RadioSvoboda.Ua) – Віктор Янукович намагається показати себе прозахідним політиком, так коментують перебування прем’єра у Вашингтоні “Київські відомості”. Видання зауважує, що американські експерти все ще називають главу уряду негативним героєм Помаранчевої революції. Однак американські політики вважають цей візит важливим. І при безпосередніх зустрічах намагаються перевірити, наскільки Прем’єр демократичний. Та чи можна вплинути на нього, довівши, що від співпраці із Заходом він лише виграє. Про це йдеться в статті “Перевірка за океаном”.

Дуже часто пенсійну реформу помилково пов’язують з підвищенням пенсій. Про суть пенсійної реформи і шляхи доведення рівня українських пенсій до європейських інформує газета “Голос України”.

Рік, що минає, найневдаліший для українських олігархів. Як стверджує тижневик “Контракти”, у 2002-2005 роках ледве не кожен місяць приносив новини про придбання привабливих активів тією чи іншою бізнес-групою. Цього року представники великого національного капіталу колишньою активністю в скуповуванні українських і закордонних підприємств не відзначилися. У статті “Мовчання ягнят” видання розповідає, хто з українських олігархів що купив і які оборудки не вдалося провернути. Знаний в Україні бізнесмен, керівник проекту “Козирна карта” Андрій Задорожний шукає собі заміну. В інтерв’ю “Контрактам” він розповів про те, що бандити початку 90-х років – ангели порівняно з нинішніми керівниками держави і що в його компанії не менше 60 вакансій із зарплатою мінімум EUR 3 тис. на місяць. Інтерв’ю має заголовок “Друзі пізнаються в їжі”. Щодо їжі... Як пише “Газета по-київськи”, саме під час трапез можна отримати смертельну дозу отрути. Як це сталося, скажімо, з колишнім співробітником КДБ Росії Олександром Литвиненком. У цьому вбивстві зараз намагається розібратися така кількість людей, фахівців і дилетантів, що, як пише видання, комічно було б розраховувати на оригінальну версію. І все ж, журналісти вирішили не лишатися осторонь суспільної проблеми і взялися до історичного нарису: хто, коли і чим отруював людей у минулому. Стаття називається “Державні” отрути, “спадкові” порошки...” У Києві відбувся Віденський бал, який відвідали близько двох тисяч гостей – знаних політиків, артистів та спортсменів. З деякими учасниками познайомився і кореспондент газети “Факти”. Зокрема, йому вдалося дізнатися, що народний депутат Петро Дорошенко за вісім років вперше одягнув смокінг.
XS
SM
MD
LG