Доступність посилання

ТОП новини

День в історії 7-го грудня.


Віктор Недоступ Київ, 7 грудня 2006 (RadioSvoboda.Ua) – 7 грудня в Лондоні відкрився Ковент-Гарден, американський штат Делавер першим ратифікував конституцію США, на боксерському ринзі вперше з”явився рефері, а у Вірменії стався страшний землетрус.

7 грудня 43 року від Різдва Христового в Римі загинув давньоримський оратор Цицерон.

1732 - У Лондоні відкривається Королівський театр. Він більш відомий як Ковент-Гарден, оскільки розташований поруч з ринком з такою назвою. Театр організував Джон Річ, він представляє високій публіці п”єсу Уїльяма Конгріва “Світські звичаї”. У 19-му столітті театр горітиме два рази так, що його доведеться відбудовувати заново. А з 1847 року сцену Ковент Гардену цілком віддадуть опері та балету.

1775 – Французький драматург Бомарше надсилає секретного листа Королю Людовику XVI з теоретично обґрунтованим проханням допомогти американським колоніям у боротьбі за незалежність.

1787 – Делавер стає першим штатом, який ратифікував конституцію США. За це його в Америці називають Блакитним штатом, а ще – Штат-Діамант та Штат Блакитної Курки. Всупереч поширеній хибній думці, штат Делавер отримав свою назву не від імені індіанського племені, а на честь першого губернатора Віргінії Теодора Веста, лорда де ла Варра.

1907 – у Лондоні на боксерському рингу вперше з”являється рефері. До цього судді ховалися подалі за межами, і брудних прийомчиків у цьому лицарському спорті було побільше. Тепер так не буде. Першим у світі рефері стає Юджин Коррі, він судить бій Томмі Бернса та Джеймса Моррі.

1968 – у США такий собі Роберт Додд повертає до бібліотеки книгу. Бібліотекарі у священному захваті – книгу взяв почитати ще покійний дід Додда 145 років тому!

1970 – ФРН та Польща підписують договір про нормалізацію стосунків. За договором, Німеччина визнає довоєнні кордони Польщі.

1988 – Страшна трагедія у Вірменії. Землетрус стирає з лиця землі місто Спітак, майже повністю руйнує Ленінакан. Гине більше 20-ти тисяч людей.

А у 2000 у метро Санкт-Петербурга ротвейлер (як він туди потрапив – голову ламають і досі) покусав 12 людей. Міліціонер пристрелив чудовисько, всадивши в нього майже всю обойму. Собака – друг людини. А в дружбі від любові до ненависті – один лише крок.
XS
SM
MD
LG