Доступність посилання

ТОП новини

“Звуки життя”: По неділі.


Надія Шерстюк Київ, 11 грудня 2006 року. Їхала я сьогодні на роботу, роздивлялася пасажирів у метро та маршрутці й спіймала себе на думці, що особлива концентрація напружених, роздратованих та сонних облич буває саме у понеділок. Ближче до середини тижня люди теплішають, частіше посміхаються і не так завзято проштовхуються ліктями у натовпі. Психологи винайшли назву цьому явищу: "синдром понеділка". А забобонні люди звикли не починати важливих справ у перший день тижня. Чи мають перестороги перед початком семиденки прості українці? Як переживають понеділок за кордоном?

Співробітники британської страхової компанії дослідили, що найбільша кількість нещасних випадків та аварій стається саме в понеділок. А шотландські лікарі виявили, що число серцево-судинних хвороб стрімко зростає теж на початку тижня. Як розпочали понеділковий ранок журналісти одного з центральних українських телеканалів? Репортаж Наталки Коваленко.

Аудіозапис програми. Перший випуск:

23-річна киянка Наталя належить до тих людей, котрі сприймають всерйоз різноманітні перестороги щодо понеділка. Наталя суворо та забобонно дотримується кількох принципів стосовно цього дня: не починати жодних серйозних справ, ретельно готуватися до початку нового тижня, і...не мити голову.

Аудіозапис програми. Другий випуск:

У Сполучених Штатах, як і в інших країнах, поширені кілька забобонів. Наприклад, в американських баскетбольних або хокейних командах дуже рідко можна знайти спортсменів, котрі б наважилися обрати собі 13-й номер. А от до понеділка ставлення американців – значно спокійніше, зазначає кореспондент Радіо Свобода у США Юрій Дулерайн.

Аудіозапис програми. Третій випуск:

Настрій, з яким ви зустрічаєте понеділок, залежить від того, як ви провели попередні дні – передусім вихідні, вважає психіатр Валерій Свинарьов. Якщо в суботу-неділю ви відпочили нормально, без надлишку, тоді годі чекати підступів від початку робочого тижня. Якщо ж перегуляли, перепили, переграли, тоді можуть виникнути проблеми.

Аудіозапис програми. Четвертий випуск:
XS
SM
MD
LG