Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Янукович сьогодні вирушить до Казахстану


Під час дводенного візиту Прем‘єр-міністр України має обговорити із владою Казахстану, насамперед, енергетичні питання.

Під час дводенного візиту Прем‘єр-міністр України має обговорити із владою Казахстану, насамперед, енергетичні питання.

Напередодні нинішньої поїздки в Києві відбулося засідання міжурядової українсько-казахстанської комісії з питань економічної співпраці.

Як зазначає віце-прем‘єр-міністр України з питань паливно-енергетичного комплексу Андрій Клюєв, за останній рік товарообіг між Україною і Казахстаном збільшився вдвічі. Обидві країни насамперед співпрацюють у паливно-енергетичному комплексі, транспортній сфері, будівництві та машинобудуванні.

Говорячи про мету візиту Віктора Януковича до Казахстану, міністр економіки України Володимир Макуха сказав Радіо Свобода:

“У нас є ціла низка проектів, які стосуються перш за все енергетичної галузі. Це і транспортування енергоносіїв і спільний видобуток. Нам здається, що саме навколо цього вестимуться основні переговори. Крім того, я думаю, що сторони торкатимуться питання тарифної політики. І взагалі відносин на пострадянському просторі. Це і доля Єдиного економічного простору. Тим більше, що Казахстан висунув кілька ініціатив, які спрямовані на реформування СНД. Вони цікаві і заслуговують на обговорення”.

Дещо іншу точку зору на казахстансько-українську співпрацю в інтерв‘ю Радіо Свобода висловив попередник Віктора Януковича на посаді Прем‘єр-міністра України Юрій Єхануров:

“У них надзвичайно великі ресурси нафти, та й газу. Треба пам‘ятати також, що через цю країну йде транзит газу для України з Туркменії. Завжди в Казахстану з Україною були добрі відносини, враховуючи, що президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв проходив робочу закалку у нас в Дніпродзержинську, Дніпропетровської області. І там це добре пам‘ятають. З усіх точок зору і роботи в тих спільних проектах, типу СНД та інших, Казахстан і Україна часто знаходять спільні точки зору. Так що це дуже важлива для нас країна”.

Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв зможе знову побачити місця, де здобував робочий гарт, вже в лютому наступного року. Він приїде до Києва відкривати рік Казахстану в Україні.
XS
SM
MD
LG