Доступність посилання

ТОП новини

Лідери ЄС хочуть зміцнити Європейську політику сусідства


У найближчому майбутньому Євросоюз не збирається розширюватися, Брюссель не даватиме обіцянок про вступ жодній з країн, окрім західнобалканських.

Про це керівники держав і урядів Євросоюзу підтвердили на саміті в Брюсселі..

У такий спосіб вони прагнуть створити в країнах-сусідах ЄС зону добробуту, стабільності і безпеки, що ґрунтується на повазі до прав людини, демократії і верховенстві права, повідомляє з Брюсселя кореспондентка Радіо Свобода Наталя Вікуліна

Учасники саміту обговорили майбутню політику розширення, боротьбу з нелегальною міграцією та інші питання.

У найближчому майбутньому Євросоюз не збирається розширюватися, Брюссель не даватиме обіцянок про вступ жодній з країн, окрім західнобалканських. Це підтвердили лідери держав і урядів Євросоюзу на брюссельському саміті. До майбутніх новачків у європейському клубі висуватимуть жорсткіші вимоги. Однак нових передумов Брюссель не створюватиме.

Прем’єр-міністр головуючої в ЄС Фінляндії Матті Ванганен заявив: “Євросоюз не створює нові перешкоди, ми не зачиняємо двері ні перед ким”.

Перед наступним розширенням Євросоюз має навести лад у власному домі, зокрема, вирішити проблеми з Конституцією.

Серед іншого на саміті вирішили посилити діалог з третіми країнами щодо міграції, більше боротися з нелегальною міграцією і зміцнити зовнішні кордони ЄС.
XS
SM
MD
LG