Доступність посилання

ТОП новини

Парламент ухвалив у четвер закон «Про Кабінет Міністрів України», що регламентує діяльність уряду


Верховна Рада відмовилася підтримати більшість пропозицій Президента.

За проголосували 247 депутатів.

Закон визначає Кабмін вищим органом у системі органів виконавчої влади.

За законом, Кабмін відповідальний перед Президентом і парламентом, підконтрольний і підзвітний Верховній Раді в межах, передбачених Конституцією України.

Закон прописує, що у разі невнесення Президентом до Ради подання на призначення прем''єром висунутої коаліцією кандидатури в 15-денний строк, подання про призначення вносить на затвердження Ради коаліція.

Закон також передбачає, що у разі невнесення Президентом до Ради кандидатур на посади міністра оборони й міністра закордонних справ у зазначений строк, такі подання вносить коаліція.

Верховна Рада відмовилася підтримати більшість пропозицій Президента.

Напередодні представник “Нашої України” Юрій Ключковський висловив припушення, що глава держави Віктор Ющенко накладе вето на цей закон: “Мене взагалі дивує дубовий підхід до розгляду тих поправок, які ми вносили. Лише мізерна частина з них пов’язана з розподілом повноважень між Президентом та Кабінетом Міністрів. Абсолютна більшість стосується юридичної чистоти і відповідності Конституції. Однак всі ці поправки відмітаються з порога. Ніхто всерйоз не хоче їх розглядати. Це було на всіх етапах, причому це було і в комітетах”.
XS
SM
MD
LG