Доступність посилання

ТОП новини

День в історії 27 грудня.


Віктор Недоступ Київ, 27 грудня 2006 (RadioSvoboda.Ua) – 27 грудня Чарльз Дарвін вирушив у наукову подорож, в СРСР розпочали знищення «куркульства», у Нью-Йорку заснували МВФ, а в Україні Президентом став Віктор Ющенко.

27 грудня 1831 рік. З англійського порту Плімут в експедицію до південних островів у Атлантичному і Тихому океанах відпливає корабель «Бігль» під командуванням Роберта Фіцроя. На його борту – недавній випускник університету 22-річний Чарльз Дарвін. За 5 років подорожі він збере величезний матеріал зі флори, фауни і геології різних екзотичних територій, що ліг в основу його фундаментальної наукової книги "Походження видів шляхом природного відбору, або збереження придатних порід у боротьбі за життя".

1929 – У Москві на останньому пленарному засіданні Всесоюзної конференції аграрників-марксистів Йосиф Сталін виступає з доповіддю «До аграрної політики в СРСР", у якій теоретично обґрунтовує необхідність колективізації і переходу "від політики обмеження експлуататорських тенденцій куркульства до політики ліквідації куркульства як класу».

1945 – У Нью-Йорку представники 28-ми країн підписують угоду про створення Міжнародного Валютного Фонду (МВФ) та Міжнародного банку реконструкції і розвитку.

1979 – За рішенням керівництва СРСР 75-тисячний контингент радянських військ входить на територію Афганістану. Новим правителем Афганістану стає Бабрак Кармаль. Цього ж дня по радіо з Ташкента він повідомляє співвітчизників про зміну керівництва країною. Три дні перед тим радянські групи командос "Грім" та «Зеніт» взяли штурмом президентський палац у Кабулі і вбили главу афганського комуністичного режиму Хафізуллу Аміна. Інтервенція Радянського Союзу в Афганістан, що тривала майже 10 років, так і не припинила громадянську війну в цій країні і коштувала СРСР життя 15 тисяч осіб та близько 50 мільярдів доларів.

1999 – Американський журнал «Тайм» визначає Альберта Ейнштейна людиною століття.

Цього ж дня, неначе на противагу, предметом століття стає автомат Калашникова.

А у 2004 на президентських виборах в Україні переміг лідер Помаранчевої революції Віктор Ющенко.
XS
SM
MD
LG