Доступність посилання

ТОП новини

Екстрена посадка російського літака в Празі.


Оксана Пеленська Прага, 28 грудня 2006 р. (RadioSvoboda.ua) – Сьогодні, близько полудня, на летовищі Рузинє в Празі здійснив екстрену посадку літак російської авіакомпанії "Аерофлот", що летів з Москви до Женеви. Капітан літака попросив посадку після того, як один із пасажирів насильно вимагав змінити курс польоту літака.


Капітан російського лайнера компанії "Аерофлот", на борту якого перебувало 168 пасажирів, оголосив надзвичайний стан і попросив права на вимушену посадку в Празі. Причиною цього, каже секретар Посольства Росії в Чехії Олександр Пісменний, стала бійка, яку затіяв один із пасажирів і яка загрожувала безпеці літака. Олександр Пісменний: "Зараз ситуація стабілізується. Пасажир, який затіяв п’яну бійку на борту літака, переданий чеській поліції, його особа і мотиви вчинку з’ясовуються. Екіпажу і пасажирам нічого на загрожує, потерпілих немає".

Подробиці від другого пілота літака Андрія Літвінова

"П’яний пасажир почав вимагати посадити літак у Каїрі чи десь у тій стороні. В літаку розпочалась бійка, він погрозив вибухом літака, тоді бортпровідники разом з пасажирами першого класу зв’язали його. Тому ми були змушені зробити посадку в Празі, перервати політ до Женеви".

За інформацією російського пілота, нападник летів не сам, а з родиною в кількості восьми осіб, з яких троє дітей. Чоловік поводив себе агресивно. Бортпровідник Малінін, який був у безпосередньому контакті з пасажирами, так описав Радіо Свобода зовнішність нападника: "Він більш східний, можна навіть сказати – Кавказ, може Осетія, десь так. Це в мене склалось таке особисте враження, що це десь Азія, Південь".

За інформацією чеської поліції, літак перевірили чеські фахівці, вибухівки не виявили.
XS
SM
MD
LG