Доступність посилання

ТОП новини

Футбольний газон львівського стадіону «Україна» продаватимуть на аукціоні за стартовою ціною 25 гривень за квадратний метр.


Київ, 29 грудня 2006 (RadioSvoboda.Ua) – Напередодні новорічних свят керівництво львівських «Карпат» оголосило про те, що навесні продаватиме з аукціону раритетний трав’яний газон стадіону «Україна». На цьому футбольному полі тричі грала національна збірна України, а також визначився перший Чемпіон в історії незалежної України.

Нинішнє футбольне поле у Львові спорудили 43 роки тому. І останнім часом нерідким гостем на цій «галявині» була збірна України, яка незмінно перемагала у Львові. А в 1991 році на львівській «Україні» сімферопольська «Таврія», вигравши «золотий» матч у київського "Динамо", стала першим Чемпіоном в історії незалежного футболу України.

Відтак навесні наступного року кожен охочий матиме змогу придбати у власність шматочок футбольної історії. Квадратний метр газону керівництво «Карпат» оцінює в 25 гривень. А кожен покупець отримає відповідний сертифікат. Усі виручені кошти «Карпати» збираються використати для реконструкції власного стадіону.

Андрій Шевченко тільки третій у референдумі на звання кращого футболіста року серед гравців пострадянського простору

Вперше за останні 3 роки Андрій Шевченко не став кращим гравцем на теренах СНД і країн Балтії. У цьогорічному традиційному референдумі популярної російської газети «Спорт Експрес» український форвард лондонського "Челсі" посів тільки третє місце. Першою зіркою цього року було визнано російського голкіпера з ЦСКА Ігоря Акінфєєва. Зовсім небагато переможцеві голосування поступився ще один гравець з англійської Прем’єр ліги. На думку футбольних журналістів із 16 країн, другим став білоруський легіонер лондонського "Арсеналу" Алєксандр Глєб.

Алєксандр Кєржаков підписав офіційний контракт з іспанською «Севільєю»

Один із кандидатів на перехід у київське «Динамо», провідний форвард російської збірної Олександр Кєржаков у четвер поставив підпис під офіційним контрактом із іспанською «Севільєю». У складі чинних володарів європейського Кубка УЄФА вже екс-гравець пітерського «Зеніту» виступатиме упродовж наступних п’яти з половиною сезонів. І це коштувало «Севільї» 5 мільйонів євро. А ось півзахисник московського «Спартака» Максим Калиниченко може стати «динамівцем» ще до новорічних свят. Завтра повинен відбутися вирішальний раунд переговорів між двома клубами щодо переходу гравця збірної України. Ціна питання—1 мільйон доларів. Відомо, що «Динамо» готове заплатити за Калиниченка три мільйони. Натомість «Спартак» наполягає на чотирьох.

Іспанська «Марка» назвала проголошення Фабіо Каннаваро футболістом року за версією ФІФА помилковим і називає переможцем референдуму Зінедіна Зідана

За інформацією іспанських ЗМІ, лише помилка під час підрахунку бюлетенів дозволила здобути титул кращого футболіста року в референдумі ФІФА Фабіо Каннаваро. Насправді ж, італійського захисника «Реала» випередив уславлений француз Зінедін Зідан. За якого насправді проголосувала більшість наставників та капітанів команд усіх національних збірних планети. Втім, майже одразу з’ясувалося, що жодної помилки з боку поважної комісії експертів ФІФА не було. А подібним скандальним оголошенням іспанська «Марка» у четвер лише відзначила місцевий аналог дня сміху. Як з’ясувалося невдовзі, в Іспанії «свято дурнів» відзначають не 1 квітня, а саме 28 грудня.
XS
SM
MD
LG