Доступність посилання

ТОП новини

Куди подіти непотрібні подарунки


Наталка Кудрик Рим, 5 січня 2007, (RadioSvoboda) – У той час, як українці саме готуються до Різдва, у Західній Європі після свят багато хто має клопоти. Що робити з найгіршими або непотрібними подарунками, які знайшли під ялинкою у різдвяну ніч? Не всі наважуються передарувати такий сюрприз комусь іншому. Італійці знайшли своє know-how.

Перше, що приходить на думку, коли в руках небажаний подарунок, – передарувати його комусь іншому. Як зробив цей італієць: “Мій найгірший подарунок, який я отримав під час різдвяних свят, була пляшка лікеру з присмаком кориці. Але, оскільки я не п’ю лікери, бо мені вони не подобаються, я подарував ту пляшку другові на Новий рік, бо знаю, що він любить такі напої”.

Щоб справити при цьому гарне враження, подарунок перепаковують, оздоблюють і додають вітальну листівку. Додають або замінюють, бо отримати подарунок з привітаннями, адресованими іншій персоні, – сюрприз не з приємних.

Знайома отримала на Різдво кавовий сервіз з позолотою і не знає, куди його приткнути, бо ж дома такого добра вистачає. Нема чого журитися, кажуть підприємливі італійці. Зайдіть на сторінку www.ebay – інтернет-магазин, де можна виставити небажаний товар і, заробивши копійчину, придбати омріяну річ. В Італії цими днями зареєстровано приблизно 88 тисяч непотрібних подарунків. Найбільше бажають позбутися зайвих речей чоловіки, десь 65%, жінок значно менше.

Хто не дружить з комп’ютером чи некомфортно почувається у віртуальному магазині, у Мілані відкрилася спеціальна крамниця, яка допомагає позбутися клопотів. „Прийшла одна дівчина і принесла ось цю сумку. Сказала, що на подарунок вона отримала дві таких. Ми оцінили сумку приблизно у тисячу євро,”– розповів один з продавців.

Серед подарункового непотребу численні статуетки колишніх вождів, єгипетських фараонів. Щоб звільнити квартиру від зайвих речей, радять звертатися і до благодійних організацій. Таким чином маєте можливість почуватися щедрим, хай і після свят.
XS
SM
MD
LG