Доступність посилання

ТОП новини

Останні дні народних депутатів. Перед канікулами


Тетяна Ярмощук Київ, 9 січня 2007 (RadioSvoboda.Ua) — Сьогодні народні депутати зберуться на останню у нинішній сесії погоджувальну раду. Що і як планують зробити парламентарі за цей період? Чим вони займатимуться насамперед і чого зробити вже не встигнуть?

Урегулювання непорозумінь між Кабінетом Міністрів та Секретаріатом Президента — це, на думку регіонала Тараса Чорновола, є програмою-максимум парламентарів цього тижня.

«Непорозуміння, які виникають між Секретаріатом Президента та Кабінетом Міністрів, треба долати якомога швидше. Зрозуміло, що цей закон буде ветований і час на вето вже десь вичерпаний, то, найімовірніше, у Верховній Раді цього тижня буде основним пунктом Закон „Про Кабінет Міністрів“, де розроблятиметься питання не стільки подолання вето, бо це дуже малоймовірно, а вироблення компромісних рішень. Інші питання, які, як правило, виносять на цей післяріздвяний тиждень, ніколи не є достатньо суттєвими, вони мають, як правило, економічний, не політичний характер. У нас плануються деякі дрібні зміни з оподаткування, деякі питання економічного характеру», — сказав Тарас Чорновіл Радіо Свобода.

Свій законопроект ближче до тіла

Верховна Рада цього тижня мала б розглянути низку питань, які законодавство кваліфікує, як першочергові, каже нашоукраїнець Борис Безпалий, і додає, що хотів би, щоб парламентарі дійшли і до законопроекту щодо обмеження реклами алкоголю та тютюну, автором якого він є.

«Це ратифікація міжнародних угод і ті законопроекти, які визначені Президентом як невідкладні і урядом як першочергові. Є ще законопроекти, які впливають на бюджети, їх теж треба пришвидшувати і ухвалювати у першому півріччі. Тому що вони не будуть враховані у бюджеті на наступний рік. Ну, а з моїх законодавчих ініціатив мені дуже близький закон, і я вважаю, що його потрібно встигнути (розглянути) — це щодо обмеження реклами алкоголю і тютюнових виробів», — зазначив Борис Безпалий Радіо Свобода.

А БЮТ — про тарифи й енергетичну безпеку

Блок Юлії Тимошенко вже традиційно наполягає, що парламент має повернутися до тарифів на житлово-комунальні послуги та питання енергетичної безпеки.

Олег Білорус в інтерв’ю Радіо Свобода сказав: «Опозиція все-таки виконала свою роль. Ми не дали в три-чотири рази збільшити тарифи, але вони збільшені у Києві і в інших містах у 2,5 рази. До питання про тарифи потрібно повертатися знову і знову. До питання про ціну на газ, тобто про енергетичну безпеку України, теж треба повертатися парламентові».

Окрім цього, бютівці сподіваються, що цього тижня Верховна Рада знову повернеться до законопроекту про опозицію.
XS
SM
MD
LG