Доступність посилання

ТОП новини

Шляхи врегулювання російсько-білоруського енергетичного конфлікту обговорюватиме сьогодні в Москві урядова делегація Білорусі


У понеділок скоротився транзит російської нафти трубопроводом «Дружба» до Європи. Москва звинувачує в припиненні постачання Мінськ. Білорусь заявляє, що потік нафти перекрили в Росії.


Представники Білорусі на чолі з заступником міністра економіки Уладзімером Найдуновим прибули до російської столиці вчора ввечері. Сьогодні до них приєднається білоруський віце-прем’єр Андрей Коб’яков.

У понеділок скоротився транзит російської нафти трубопроводом «Дружба» до Європи. Про припинення постачання повідомили Польща, Німеччина, Словаччина та Чехія. Значно скоротилися обсяги російської нафти, яка експортується до Угорщини.

Москва звинувачує в припиненні постачання Мінськ. Білорусь заявляє, що потік нафти перекрили в Росії.

Минулого тижня Мінськ запровадив мито на транзит російської нафти у відповідь на підвищення Росією ціни на газ, який поставляється до Білорусі, і на запровадження експортного мита на російську нафту для Білорусі. Москва вважає свій крок виправданим, а рішення Мінська — незаконним.
XS
SM
MD
LG