Доступність посилання

ТОП новини

Третє місце в загальному заліку і 37 тисяч євро призових виборола українська лижниця Валентина Шевченко за підсумками представницької серії лижних перегонів «Тур де Скі»


Геннадій Мороз Київ, 9 січня 2007 (RadioSvoboda.Ua) — Завдяки власному «бронзовому» фінішеві в заключний день змагань в італійському Валь ді Фієме українська лижниця Валентина Шевченко здобула вельми почесне третє місце в загальному залікові перегонів із серії «Тур де Скі».

За підсумками 10-кілометрових перегонів вільним стилем в італійському Валь ді Фієме єдина українська лижниця на цих змаганнях поступилася лише незаперечному лідерові нинішнього сезону Вірпі Кюйтінен із Фінляндії та славнозвісній норвежці Маріт Бйорґен. А за підсумкам шести стартів саме ці дві спортсменки разом із Валентиною Шевченко і склали призову трійку загального заліку дебютного розіграшу «Тур де Скі» — як стверджують деякі фахівці, першого в лижному світі багатоденного турніру на зразок «Тур де Франс» у велоспорті.

Незаперечний успіх у нинішньому лижному турі дозволив українці заробити неабиякі призові: за третє підсумкове місце Валентина Шевченко отримала від організаторів 37 тисяч 500 євро — рекордні для себе призові впродовж одного сезону.

Наостанок зауважу, що в 15-кілометрових перегонах серед чоловіків українець Роман Лейбюк продемонстрував 40-й результат.

Перша партія фіналу Кубка світу зі швидких шахів між українцем Василем Іванчуком та угорцем Петером Леко у понеділок закінчилася внічию

Наближається до завершення дебютний розіграш Кубка Світу зі швидких шахів. Із 13 гросмейстерів, що розпочали турнір в Одесі, боротьбу за почесний трофей продовжують лише двоє. Це українець Василь Іванчук, який на шляху до фіналу упевнено переміг азербайджанця Темура Раджабова, і угорець Петер Леко, що у півфіналі довів свою перевагу над ізраїльтянином Борисом Ґельфандом.

Нагадаю, що призовий фонд першого кубка світу зі швидких шахів становить 135 тисяч доларів.

Дебютна партія фіналу між Іванчуком та Леко у понеділок закінчилася внічию.

Футбол. Меморіал Гранаткіна. Санкт-Петербург. 2 тур. Україна (U-18) — Білорусь (U-18) 0:0

Свій другий матч на представницькому міжнародному турнірі пам’яті Валентина Гранаткіна в російському Санкт-Петербурзі провела юнацька збірна України. Розгромивши в стартовому поєдинку фінських ровесників із рахунком 8:1, в учорашній грі 18-річні українські футболісти обмежилися нульовою нічиєю в поєдинку зі збірною Білорусі.

Таким чином, після двох турів Україна має в своєму доробку 4 очка і долю півфінальної путівки традиційного пітерського турніру серед юнаків вирішуватиме в заключному матчі групи «В» проти збірної Туреччини.
XS
SM
MD
LG