Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Якою буде мінімальна зарплата у 2009 році? Чи очікується в січні похолодання? Де відпочивають українські співаки після новорічних концертів?


Ірина Біла Київ, 2 січня 2007 (RadioSvoboda.Ua) - Практично всі українські видання упродовж новорічних і різдвяних свят не виходили. Все ж, назбирати дещо поталанило...

Президент Віктор Ющенко погодився зі встановленням з 2009 року мінімальної зарплати на рівні прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Якою буде мінімальна зарплата через 2 роки, точно сказати не можливо, але орієнтовно, спираючись на показники інфляції та нинішні темпи росту прожиткового мінімуму, фахівці Мінпраці і соціальної політики називають цифру в 700 гривень. Про це пише газета “Сегодня” в статті “Зарплата гнатиметься за прожитковим мінімумом”. “Хрещенські морози скасовуються” – у статті під таким заголовком “Сегодня” знайомить з прогнозом погоди до кінця місяця. До лютого буде практично весна, інформує видання, хіба що трохи похолодає на Водохреще, то й то на кілька градусів. Софія Ротару відпочиває в своєму будинку в Ялті, а Аліна Гросу набирається сил у санаторії в Карлових Варах. Українські знаменитості розповіли “Фактам”, як і де вони відпочивають після новорічних концертів. 2006 рік радикально змінив ситуацію в гаманцях українців. Ціни і тарифи, більшість з яких роками лишалися незмінними, минулого року пішли вгору. Іноді підвищення було терпимим, а іноді спричиняло у людей справжній шок. Газета “Факти” наводить основні економічні досягнення громадян та уряду України за 2006 рік. Надсекретний колись Донецький завод хімічних виробів віднайшов унікальну підприємницьку нішу, почавши спеціалізуватися на утилізації старих боєприпасів, яких удосталь залишив незалежній Україні радянський військово-промисловий комплекс. Як пише газета “Україна молода”, сьогодні донецький «снарядний» завод бере менше ніж долар за роботу, яку дехто не взявся б виконувати й під страхом смерті. Що спільного у автора “Чорного квадрату” Казимира Малевича, четвертого прем’єр-міністра Ізраїлю Голди Меір і Зіно Давидофф, чиє ім’я прикрашає найкращий у світі тютюн? Усі вони кияни, стверджує “Газета по-київськи”. Докладніше про їхні біографії та про інших столичних знаменитостей – у статті “Київ, родина мамонтів”. А ось, як стверджує газета “Україна молода”, найкращий тютюн – кримський. Оповідають, з давніх-давен на півострові диміло-куріло запашним тютюнцем не лише все чоловіче населення, й чимало жіноцтва. Характерно, що хвороби оминали навіть затятих курців, не брали так чіпко, як нинішніх. Бо тоді палили справжній тютюн, а не сучасні масово-конвеєрного виробництва "хімічні" цигарки з посиленими дозами синтетичних амортизаторів. Але кримське виробництво тютюну фактично занепало. Чому? Про це в статті “Кепські справи тютюну”.
XS
SM
MD
LG