Доступність посилання

ТОП новини

Огляд української преси, 11 січня 2007 року


Ірина Біла Київ, 11 січня 2007 (RadioSvoboda.Ua) — Заборона на продаж землі, затишок на ринку нерухомості, перевірка антимонопольним комітетом столичних паркувальників — ці та інші теми привернули увагу сьогоднішньої преси.

Поки парламент забороняє продавати землю, половина земельних паїв колишніх колгоспників у приміських зонах Києва вже скуплені, стверджує «Газета по-київськи». Видання зауважує, що до часу, коли українці, нарешті, дочекаються легального ринку землі, продавати вже не буде чого. Стаття називається «Земля йде з-під ніг».

У цьому ж числі видання інформує, що від початку року в усій Україні припинилося оформлення угод із купівлі-продажу нерухомості. Згідно з новою статтею Закону про податок на доходи фізичних осіб усі операції на ринку нерухомості проводять лише на підставі документу про сплату податку. А як бути, коли податок сплачений, а домовленості зірвані? Відповіді на це та інші запитання в законі немає. Докладніше з проблемою можна ознайомитися в статті «Квартири не продаються і не купуються».

Ціни, ціни…

Про ймовірне зменшення цін на житло пишуть «Київські відомості». Стаття так і називається «Обіцяють, що нерухомість подешевшає».

Не оминає увагою видання і надвисокі ціни за паркування машин у столиці. Це заохотило київське відділення антимонопольного комітету підрахувати, чи насправді чималі суми за стоянки виправдані. З’ясувалося, що в тарифи закладена навіть вартість озеленення та поливання дерев. Тому вартість паркування в центральних районах столиці підскочила до 10 гривень на годину.

Жити краще не стане?

Суми, призначені для компенсації громадянам втрачених вкладів в Ощадбанку СРСР, не збільшать у кілька разів, як це передбачалося законом. Про причини розповідає газета «Факти».

«Плач за старими тарифами» — у статті під таким заголовком газета «Голос України» розповідає про намір встановити під столичною мерією «стіну плачу», біля якої кияни зможуть висловити все, що вони думають про київського голову Леоніда Черновецького.
XS
SM
MD
LG