Доступність посилання

ТОП новини

Верховна Рада погодилася з Президентом і щодо землі, і щодо приватизації.


Тетяна Ярмощук Слухати: Київ, 11 січня (RadioSvoboda.Ua) — Верховна Рада погодилася з пропозиціями Президента, щодо об’єктів, які не підлягають приватизації, і щодо кримінальної відповідальності за самовільне захоплення земель.


Захопиш землю — сідай за ґрати

За захоплення земельної ділянки відтепер можна потрапити до тюрми. У законі, який ухвалив парламент, є стаття, що доповнює Кримінальний кодекс:самозахоплення земельної ділянки каратиметься штрафом від 200 до 300 неоподаткованих мінімумів, або арештом на півроку. Якщо ж людина подібне чинить уже не вперше, або якщо це стосується особливо цінних земель, до в’язниці можна сісти і на чотири роки.

Попередню редакцію цього закону Верховна Рада ухвалила наприкінці минулого року. Однак Віктор Ющенко повернув його зі своїми пропозиціями, які зробили його більш визначеним юридично. Розмір штрафу диктує якість захопленої землі. Таким чином зайняття ділянки категорії особливо цінних земель, карається м’якше, ніж самовільне захоплення ділянки в межах охоронних зон.

Приватизація допоможе бюджетному балансу

Врахували народні депутати і пропозиції глави держави щодо переліку об’єктів, які не підлягають приватизації цього року.

Серед підприємств, які все ж таки треба приватизувати в цьому році, є "Укртелеком" та Одеський припортовий завод.

На думку голови Фонду держмайна Валентини Семенюк, цьогорічні надходження від приватизації повністю дозволять виконати бюджетні зобов’язання. Норму балансу можна підтримати лише коштами від приватизації. Серед цікавих об’єктів, які поповнять державну скарбницю, Семенюк назвала підприємства хімічної галузі, авіаційні і будівельні компанії, а такожі сільськогосподарські підприємства.

Матеріали по темі: • Земля ще рік не буде товаром: хто виграє і хто програє від цього? • Мораторій на продаж землі діятиме до наступного року. Парламент подолав вето Президента.

НА ЦЮ Ж ТЕМУ

XS
SM
MD
LG