Доступність посилання

ТОП новини

Девід Бекем стане найбільш оплачуваним футболістом світу.


Олекса Семенченко Слухати: Лондон, 12 січня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Колишній капітан збірної Англії з футболу Девід Бекем залишить найзнаменитішу команду світу — мадридський “Реал” — і перейде до другорядного за досягненнями на світовій арені американського клубу “Лос Анджелес Ґалаксі”. Цей перехід принесе йому 250 мільйонів доларів у наступні п’ять років.

Девід Бекем
Девід Бекем уже давно перестав бути просто футболістом, перетворившись на своєрідний бренд. Він існує наче на перетині світів моди, світського життя та спорту. Причому спортивна складова останнім часом суттєво поблякла: він провів невдалий Чемпіонат світу в Німеччині, відтак втратив місце у збірній Англії, а в мадридському “Реалі” більшість часу провадить на лаві запасних. Проте всесвітня популярність зробила його присутність бажаною у місті зірок і багатіїв – Лос Анджелесі. По завершенні контракту з “Реалом” Девід перейде влітку до футбольної ліґи, яка ось уже 11 років робить марні зусилля посісти впливове місце в американському спорті, де домінують бейсбол, американський футбол та баскетбол.

160 тисяч доларів на день

Він зароблятиме 160 тисяч доларів на день. В обмін за це його новий клуб “Лос Анджелес Ґалаксі” сподівається використати його і, можливо, його дружини Вікторії, колишньої членкині поп-ґрупи Spice Girls, популярність у позафутбольних колах, щоб привабити до футболу нових симпатиків у США.

Сам Бекем таким чином прокоментував свій новий контракт: “Думаю, це було величезне рішення для мене й моєї сім’ї, адже ми прожили в Іспанії вже чотири роки. На мою думку, я вже грав за два найзнаменитіші клуби світу – “Манчестер Юнайтед” та “Реал”. Я грав на найвищому рівні упродовж 15 років і вважаю, що нині мені потрібний новий виклик”.

Футбольний виклик чи кар’єра дружини?

Футболіст пояснив своє рішення тим, що сподівається своєю роботою з молоддю вивести футбол в Америці на новий рівень, поставивши його у ряд найсильніших ліг світу. Він твердить, що гроші мають для нього другорядне значення. Багато хто в Англії ставить його слова під сумнів. Дехто натякає, що ключове значення мала думка Вікторії,а для її музичної кар’єри Лос Анджелес є значно кращою базою, ніж столиця Іспанії.

Бекему нині 31 рік, і його час як одного з найсильніших пів-оборонців світу вже минув. Проте він і далі здатний на клінічні карні удари та подачі з флангів. Цього, разом із зоряним статусом, може вистачити, щоб привабити увагу американських шанувальників спорту, навіть якщо багато з них знають його ім’я лише з назви популярного британського фільму 2002 року “Закрути м’яча, як Бекем”.

НА ЦЮ Ж ТЕМУ

XS
SM
MD
LG