Доступність посилання

ТОП новини

Президент Ірану знову їде до Венесуели


Махмуд Ахмадінеджад має прибути до столиці Каракаса на переговори зі своїм колегою Уго Чавесом уже сьогодні. Обидва Президенти, що стоять на протиамериканських позиціях, заявляють, що будують союзницькі взаємини між своїми країнами. Чавес також висловлював підтримку прагненню Ірану здобути ядерні технології.

Махмуд Ахмадінеджад має прибути до столиці Каракаса на переговори зі своїм колегою Уго Рафаелем Чавесом Фріасом уже сьогодні.

Ахмадінеджад побував у Венесуелі щойно в вересні. Він назвав тоді Чавеса «братом».

Обидва Президенти, що стоять на протиамериканських позиціях, заявляють, що будують союзницькі взаємини між своїми країнами. Уго Чавес також висловлював підтримку прагненню Ірану здобути ядерні технології.

У середу соціаліст за вподобаннями Чавес після перевиборів утретє поспіль обійняв посаду Президента Венесуели (вдруге після зміни Конституції) й пообіцяв прискорити побудову соціалізму.

Після Венесуели Президент Ірану має відвідати Нікарагуа. Її Президентом так само в середу інавгурувався соціаліст Хосе Данієль Ортега Сааведра. У 1980-х роках Данієль Ортега вже був президентом Нікарагуа як керівник протиамериканського Сандіністського фронту національного порятунку.

По тому Махмуд Ахмадінеджад заїде до Еквадору. У понеділок посаду Президента цієї країни обійме Рафаель Вісенте Корреа Дельгадо. Рафаель Корреа теж відомий лівими й протиамериканськими поглядами.

У перебігу подорожі Ахмадінеджада заплановано й зустрічі з іншими латиноамериканськими керівниками, зокрема, з Президентом Болівії Хуаном Ево Моралесом Аймою. Соціаліст і керівник протиамериканської спілки вирощувачів коки Ево Моралес будує свою політику на боротьбі проти «американського капіталізму».
XS
SM
MD
LG