Доступність посилання

ТОП новини

“Звуки життя”: Одружуся: з молодим і здоровим.


Віола Бурда Київ, 12 січня 2007 року. Тепер молодята, беручи шлюб, окрім святкових організаційних клопотів матимуть скласти ще один іспит - на готовність до подружнього життя. Наречені обов’язково проходитимуть медичне обстеження і про його результати повідомлятимуть своїй другій половині. А держава повинна забезпечити умови такого обстеження. Їхні ж результати є таємними i відкритими тільки самим молодятам. Таку поправку до Сімейного кодексу внесли депутати і нововведення схвалив Президент. Якщо хтось із подружжя вирішить приховати свої недуги, після оформлення шлюбу це може бути підставою для розлучення. Що можуть дати довідки про стан здоров’я майбутнім чоловікам та дружинам?

25-річна Марина - з тих людей, які вчаться на чужому досвіді. Саме тому вона хоче мати на руках довідку про стан здоров’я свого обранця Андрія, незважаючи на трирічне знайомство. Чому - знає наша кореспондентка Наталка Коваленко.

Аудіозапис програми. Перший випуск:

Потенційному подружжю треба мати перед візитом до ЗАГСу одну довідку, розповідає Надія Жилка, начальник відділу охорони здоров’я матерів і дітей Мінздраву. А вже у цьому документі все має бути розписано, практично - повна медична картка.

Аудіозапис програми. Другий випуск:

Нововведення у Сімейному кодексі не означають, що всіх наречених ганятимуть з-під палки до поліклінік, - уточнює Надія Жилка, начальник відділу охорони здоров’я матерів і дітей Мінздраву. Довідки про пройдене медобстеження не треба нести до ЗАГСу разом із паспортами.

Аудіозапис програми. Третій випуск:

Медики, якщо отримають розпорядження надавати довідки про стан здоров’я молодят для ЗАГСу, робитимуть це, незважаючи на постулат про лікарську таємницю. Такою є думка лікаря київського міського центру СНІДу Ніни Герасименко. Фактично ж, коли у наречених вимагатимуть детальну медичну довідку в ЗАГСі й лікар її надаватиме - це порушення прав людини, переконана Ніна Герасименко.

Аудіозапис програми. Четвертий випуск:
XS
SM
MD
LG