Доступність посилання

ТОП новини

Замах на секретаря Харківської міськради був імітацією?


Олена Солодовнікова Харків, 15 січня 2007 (RadioSvoboda.Ua). – У суботу в Харкові, біля входу до готелю "Національ", пролунав вибух. Секретар харківської міськради Геннадій Кернес, який у цей час заходив до будівлі, переконаний: це був замах на його життя. Представник же облдержадміністрації сьогодні назвав інцидент імітацією замаху. Місцеві оглядачі вважають суботні події продовженням війни між владою міста і обласним керівництвом.

Вибух пролунав уночі, десь о першій годині, поблизу готелю «Національ». Саме тоді до нього заходив секретар харківської міськради Геннадій Кернес. Вибухівка лежала під ялинкою біля входу до готелю.

«На вулиці нікого немає. Я заходжу до будівлі готелю, – згадує Генадій Кернес. – І в цей момент, ще до того, як я зайшов, лунає спрямований вибух і приводиться у дію радіокерований прилад, спеціально виготовлений. Це замах на життя!»

За оцінками фахівців, у вибуховому пристрої були металеві кульки, обрізки арматури та металеві предмети. Все розлетілося в радіусі 25-30 метрів. Під час вибуху ніхто не постраждав, шибки у будівлі залишились цілі. Геннадій Кернес вважає цей інцидент замахом на його життя. Про це він написав відповідну заяву до міліції. Також він повідомив, що нещодавно отримав дзвінок від невідомого, який погрожував йому та його сім’ї.

На ялинці висіла петарда?

Тим часом лише імітацією замаху на секретаря міськради вважає суботній інцидент біля готелю «Національ» начальник обласного управління зі взаємодії з правоохоронними органами облдержадміністрації Олександр Нечипоренко. Адже потужність пристрою була незначною. Це майже петарда, стверджує Олександр Нечипоренко.

Того, хто чіпляв на ялинку вибуховий пристрій і приводив його у дію, мали б зафіксувати камери зовнішнього спостереження досить фешенебельного готелю. "Ці відеокамери могли засікти людину, яка чіпляла на ялинку, що за невеличким парканом, вибуховий пристрій, — впевнений Олександр Нечипоренко. — Як кажуть фахівці, мінімальний час, потрібний для прикручування, — 15 хвилин".

Фешенебельний готель не має камер спостереження?

Проте правоохоронці не мають відеоматеріалів нічних суботніх подій. А сам секретар міськради Геннадій Кернес, якого місцеві оглядачі вважають власником готелю «Національ», з упевненістю заявив Радіо Свобода, що камер зовнішнього спостереження цей готель не має: «Думаю, якщо б такі кадри були б, то вони були б негайно надані правоохоронним органам. Я повністю зацікавлений у тому, щоб цей злочин розкрили».

Усі сьогоднішні заяви начальника обласного управління зі взаємодії з правоохоронними органами облдержадміністрації Олександра Нечипоренка Геннадій Кернес категорично спростовує. І пояснює їх тим, що Нечипоренко належить до політичних ворогів команди нинішнього мера Михайла Добкіна.

Представники міліції Харківщини зібрали речові докази з місця подій і відправили їх на експертизу. Матеріали вже у прокуратурі. Там розглядають можливість відкриття справи щодо замаху на державного діяча.
XS
SM
MD
LG