Доступність посилання

ТОП новини

За тиждень мешканці Запоріжжя можуть залишитись без води.


Дімітрій Клименко Слухати: Запоріжжя, 16 січня 2006 (RadioSvoboda.Ua) – «Запоріжжяобленерго» надіслало попередження комунальному підприємству «Водоканал» про можливе відімкнення від електромережі. Як повідомив заступник директора «Обленерго» Олександр Громов, підприємство змушене піти на такі дії, оскільки борг «Водоканалу» за енергоносії становить понад 600 тисяч гривень.


Він також зазначив, що у разі позбавлення електроенергії води в Запоріжжі не буде у кількох районах міста: у Хортицькому, Шевченківському — та в промисловому секторі міста, де розташувались усі промгіганти Запоріжжя, — Заводському районі. Тобто без води опиниться приблизно 300 тисяч людей.

Представники «Водоканалу», коментуючи отримане попередження, зазначили, що підприємство протягом останніх двох років боргів не мало. У листопаді 2006 року держава повинна була виділити підприємству 600 тисяч гривень для сплати послуг за електроенергію. Але грошей так ніхто і не отримав.

Олександр Громов, заступник директора «Запоріжжяобленерго», каже, що існує закон про електроенергію, якого мають дотримуватись усі без винятку: «Не потрібно посилатись на третіх осіб, які не профінансували «Водоканал» за позицією 20 постанови! Він просто має суворо виконувати зміст договору перед нами. Ось і все, а цього не відбувається»!

Запорізька область може лишитись не лише без води, а й без опалення

Також під загрозою відімкнення від енергопостачання і Якимівська філія «Водоканалу», а це значить, що без води може залишитись усе місто Бердянськ, повідомили Радіо Свобода у «Водоканалі».

Мер Запоріжжя Євген Карташов миттєво відреагував на конфлікт.Він зазначив, що заяви представників «Запоріжжяобленерго» суперечать закону. Міський голова Запоріжжя каже, що за постановою Кабінету Міністрів України забороняється позбавляти електропостачання об’єкти соціального значення: «Я не розумію, навіщо «Запоріжжяобленерго» потрібно це питання виносити на широкий загал... При цьому вказуючи адресати відключення води! Це внутрішні питання. Ми завжди сплачуємо всі рахунки».

Представники МНС теж акцентували увагу на тому, що «Запоріжобленерго» наприкінці минулого року вже мало сумний досвід з відключення електрики на військовій базі «Близнюки», та військовому шпиталі.

Керівництво Запорізької облдержадміністрації теж пообіцяло не лишатись байдужим до цієї проблеми. Олександр Бережний- виконуючий обов’язки першого заступника голови запорізької облдержадміністрації зазначив: «Коли ми включились в це питання ми провели розмову із першими і другими, ми чітко пояснили що ніякого відключення не буде. Попередження має як «Водоканал» так і керівництво «Запоріжобленерго». Ми не допустимо, щоб відбувались якісь демонстраційні відключення».

Якщо «Запоріжобленерго» все ж таки наважиться відключити Водоканал від електрики, Запорізька область може лишитись не лише без води, а й без опалення, а це призведе до катастрофічних наслідків.

НА ЦЮ Ж ТЕМУ

XS
SM
MD
LG