Доступність посилання

ТОП новини

“Звуки життя”: Особливості депутатського полювання.


Віола Бурда Київ, 17 січня 2007 року. Годину тому в Ізюмській районній лікарні помер народний депутат, один із лідерів Партії регіонів Євген Кушнарьов. Вчора ввечері під час полювання пан Кушнарьов зазнав важких вогнепальних поранень і його привезли в Ізюмську районну лікарню Харківської області. Про причини і версії цього інциденту, про те, як поводитися під час полювання, а також про поведінку і ступінь відповідальності українських політиків.

За словами медиків, стан здоров"я Євгена Кушнарьова не дозволяв транспортувати його. З Німеччини викликали групу лікарів-реаніматологів. У Харківському аеропорту на них уже чекав транспорт для екстреної доставки в лікарню. За фактом вогнепального поранення депутата Ізюмська міжрайонна прокуратура порушила кримінальну справу. За словами речника Міністерства внутрішніх справ Костянтина Стогнія, наразі міліція розглядає можливість порушення кримінальної справи за фактом необережного поводження зі зброєю, що призвело до тяжких наслідків.

Аудіозапис програми. Перший випуск:

Жодна з версій, як саме Євген Кушнарьов був поранений, ще не отримала офіційного підтвердження. Друг уже покійного депутата Костянтин Кеворкян найбільш імовірними вважає дві версії: постріл влучив у Кушнарьова, коли той вийшов із машини, і друга версія, її найбільш правдивою вважає Володимир Борейко, — постріл пролунав у машині, коли ту смикнуло на вибоїні. На персональному сайті Євгена Кушнарьова можна побачити фотоальбом. Кушнарьов на яхті, Кушнарьов з вудочкою, Кушнарьов зі впійманою рибою, Кушнарьов на велосипеді чи на мотоциклі. І жодного фото — з полювання. Пояснює Костянтин Кеворкян.

Аудіозапис програми. Другий випуск:

Управління Міністерства внутрішніх справ у Харківській області розслідує три версії загибелі Євгена Кушнарьова: убивство з необережності, нещасний випадок і навмисне вбивство. За словами першого заступника начальника обласного управління МВС Валентина Фесюніна, встановлені п"ятеро учасників подій. Людина, яка поранила Кушнарьова з вогнепальної зброї, зараз перебуває під підпискою про невиїзд. Стріляли у народного депутата з карабіна марки Бенеллі калібру сім шістдесят два міліметри. За словами експертів, ця нарізна зброя розрахована на крупну здобич. Ігор, фахівець з питань зброї, каже, що користування цією зброєю вимагає майстерності мисливця.

Аудіозапис програми. Третій випуск:

Ситуація з Євгеном Кушнарьовим дуже показова для українських політиків. Якби політик вижив, українські судді, за великим рахунком, мали би з"ясувати, чому він полював на кабана у немисливський сезон. Чому нібито у заповідній зоні? До того ж, українцям, які безрезультатно роками добиваються хоча б мінімальної участі Мінохорони здоров”я, показали, які справи для міністра першочергові. Ділиться враженнями від головної теми дня письменниця Оксана Забужко.

Аудіозапис програми. Четвертий випуск:

НА ЦЮ Ж ТЕМУ

XS
SM
MD
LG