Доступність посилання

ТОП новини

МЗС України закликає командування Чорноморського флоту Росії повернути станцію радіонавігаційної системи «Марс-75»


МЗС наголосило, що в разі невиконання російською стороною судових рішень, Україна готова вжити заходів, передбачених міжнародним правом. Позавчора командування російського флоту не допустило на станцію у Генiчеську, що на Херсонщині, українських судових виконавців. Виконавці планували вилучити станцію з відання російської сторони за рішенням суду.


Як повідомила прес-служба міністерства закордонних справ, російська сторона має виконувати рішення українського суду.

У середу командування російського флоту не допустило на станцію у Генiчеську, що на Херсонщині, українських судових виконавців. Виконавці планували вилучити станцію з відання російської сторони за рішенням суду.

МЗС наголосило, що в разі невиконання російською стороною судових рішень, Україна готова вжити заходів, передбачених міжнародним правом.

Минулого року Апеляційний господарський суд Севастополя ухвалив рішення повернути Україні 77 маяків та інших навігаційно-гідрографічних об’єктів.

Російська сторона заявляє, що оперує базовими міжурядовими угодами від 97 року про перебування Чорноморського флоту Росії на території України.

Угоди передбачають створення додаткового договору між країнами щодо засобів навігаційно-гідрографічного забезпечення. Однак до сьогодні цього договору немає.
XS
SM
MD
LG