Доступність посилання

ТОП новини

ПАРЄ закликала країни Європи краще захищати журналістів


Організація обурена вбивствами і нападами на представників ЗМІ і наполягає на додаткових заходах для захисту свободи слова.

Організація обурена вбивствами і нападами на представників ЗМІ і наполягає на додаткових заходах для захисту свободи слова.

Про це йдеться у резолюції, яку ухвалили депутати Парламентської Асамблеї Ради Європи, повідомляє з Брюсселя кореспондентка Радіо Свобода.

Демократія перебуває під загрозою, якщо журналісти повинні боятися за своє життя і безпеку, заявили парламентарі.

Вони закликали парламенти країн ЄС уважно спостерігати за розслідуваннями вбивств журналістів і залучати до відповідальності тих осіб, які винні в затягуванні розслідувань. В якості прикладу депутати навели справу Ганни Політковської, за розслідуванням вбивства якої повинен стежити російський парламент.

Автор резолюції, депутат від Британії Ендрю Макінтош заявив: “Ми мусили провести дебати зі свободи слова через трагічну загибель російської журналістки Політковської, а також через те, що релігійні лідери підбурюють до вбивства журналістів в інших країнах”.

За його словами, недавнє вбивство турецького журналіста Гранта Дінка ще більше засвідчило, що слід робити більше для захисту журналістів.
XS
SM
MD
LG