Доступність посилання

ТОП новини

Богдан Ступка – “Тарас Бульба” режисера Бортка


Леся Бакалець Київ, 26 січня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – За декілька днів Богдан Ступка має підстригти волосся до двох міліметрів і примірити натомість козацького оселедця. Він вдягне козацьке вбрання і поїде до Запоріжжя, прямо на Хортицю. І все для свого нового персонажа – Тараса Бульби. З першого лютого починаються зйомки фільму “Тарас Бульба” режисера Володимира Бортка, де Богдан Ступка зіграє головну роль.

За описом, козацький полковник більший, ніж є актор насправді. Але Богдан Ступка має своє уявлення про Тараса Бульбу: «Щоб я себе уявляв таким Тарасом Бульбою, якого писав і Рєпін, і багато інших художників, я маю бути гладкіший, бо там написано, що під ним аж кінь зігнувся, але якщо він буде таким важким, він просто на коня не вилізе, а по-друге, мені потрібні ваші очі, каже Бортко, бо через очі можна багато чого передати, правда ж?»

Богдан Ступка не любить сцену вбивства Тарасом свого сина Андрія. Говорить, що син – це син, і який би він не був, його треба любити. Навіть злочинців батьки люблять.

Проте вживатися в образ Бульби акторові не складно: «Треба одягнути костюм. Я дуже люблю історичні твори і люблю костюми. Я в них себе набагато краще почуваю, ніж у такому, сучасному. Костюм історичний дає пластику, дає ходу. Дає найголовніше – це мислення».

Персонаж Богдана Ступки, Тарас Бульба, звичайно їздить на коні. Актор каже, що в деяких сценах скакати галопом за нього будуть каскадери. З самими конями у Богдана Ступки напружені стосунки: «Я трохи боюся коней. Перший раз я знімався в” Білому птасі”, він мене викинув. Він побачив, що там їздун, їздок і їздець такий собі, і він відчув це, і мене як викинув. І в мене такий трошки страх...»

Зйомки фільму розпочнуться в Запоріжжі, де планують зняти сцену страти Андрія. Знімальна група сподівається на сніг, бо за історичними переданнями це відбулося взимку.
XS
SM
MD
LG