Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Які інтриги передували звільненню Б.Тарасюка? Як виглядатиме графічний знак української валюти? Які небезпеки чатують при операціях з нерухомістю?


Ірина Біла Київ, 31 січня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Після нетривалого затишшя багаття пристрастей навколо невизначеного статусу Бориса Тарасюка розгорілося з новою силою. Міністр подав у відставку.


Про суперечки, інтриги та ультиматуми, які цьому передували, розповідає газета “День”. Нібито тепер уже екс-міністр ставив ультиматум Президентові Ющенку: коли той погодиться на його відставку, фракція Народного руху України вийде з “Нашої України”. У зв''язку із цим аналітики вже заявили, що питання щодо подальшого перебування Бориса Тарасюка на посаді міністра закордонних справ може розколоти "Нашу Україну". Подробиці – в статті “Статус спотикання”. А тим часом, як стверджує газета “Голос України”, радикально налаштовані політики почали говорити про провал зовнішньої політики України, зокрема, про втрачені можливості якнайшвидшого її вступу до ЄС. Але коли бути відвертими, зауважує автор статті, то невже хтось усерйоз вважав, що країна готова до негайного входження в ЄС? Про те, що для цього потрібно, – в статті “Життя за поняттями”. Через півроку всі паркувальні майданчики столиці будуть обладнані системами відеоспостереження. А згодом водії на усіх парковках зможуть платити за стоянку машин за допомогою мобільного телефону. Про це розповідає газета “Факти”. У рубриці “Гарна новина!” “Газета по-київськи” інформує, що нарешті вийде в маси графічний символ української валюти. Виглядатиме він як щось середнє між знаком долара і євро: прописна літера “г”, перекреслена посередині двома паралельними лініями. Корисні поради тим, хто збирається купити або продати нерухомість, пропонує газета “Сегодня”. Зокрема, журналісти видання довідалися, як можуть обдурити при оборудках з нерухомістю і як можна себе від цього убезпечити. Тож порада перша: якщо купуєте квартиру в новому будинку, поцікавтесь у забудовників стосовно дозволу міської влади, а якщо на вторинному ринку – варто перевірити, чи всі родичі в курсі продажу, і будьте насторожі, якщо фігурує доручення. Про те, як уберегтися від інших небезпек при операціях з нерухомістю, – у статті “Ризиковані оборудки”.
XS
SM
MD
LG