Доступність посилання

ТОП новини

Олександр Лавринович: закон про Кабмiн опублiкують у наступному номерi «Офiцiйного вiсника України»


За словами мiнiстра юстиції, пiдставою для опублiкування закону є його внесення до Єдиного державного реєстру нормативно-правових актiв.

За словами мiнiстра юстиції Олександра Лавриновича, пiдставою для опублiкування закону є його внесення до Єдиного державного реєстру нормативно-правових актiв.

У редакції «Офіційного вісника» повідомили, що закон, швидше за все, опублікують наступного тижня, бо в номері, який підготували для випуску в п’ятницю, немає закону про Кабмiн.

Тим часом Секретаріат Президента вважає, що закон «Про Кабінет Міністрів» внесли до Державного реєстру незаконно.

Верховна Рада подолала вето Президента на закон про Кабмін 12 січня. Через тиждень Віктор Ющенко ще раз ветував цей закон, пояснивши, що поданий на підпис документ відрізняється від тексту, який ухвалив парламент.

Конституція передбачає набуття чинності закону після його офіційного оприлюднення – тобто публікації в державній газеті. Однак в жодній із них цей документ не опублікували.

У Секретаріаті Президента знову наголошують, що у разi офiцiйного опублiкування закону про Кабмін Вiктор Ющенко звернеться до Конституцiйного Суду щодо неконституцiйностi цього документа загалом.

Тим часом Віктор Янукович заявив, що пропозиції Президента до закону про кабмін можуть врахувати. За його словами, це питання народні депутати обговорюватимуть наступного пленарного тижня: «Можливо ми й погодимося з пропозиціями Президента, але ми безумовно шукатимемо ефективний механізм співпраці уряду та парламенту, якщо ці зміни підуть на користь. Ми будемо йти цим шляхом».
XS
SM
MD
LG