Доступність посилання

ТОП новини

Сильвіо і Вероніка. Любовна суперечка чи рекламний трюк.


Наталка Кудрик Слухати: Рим, 2 лютого 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Цього тижня в Італії розігралася драма, яка вдруге після останніх парламентських виборів розділила країну. Приводом для скандалу стало приватне життя колишнього прем’єр-міністра Сильвіо Берлусконі. Він разом зі своєю дружиною влаштував публічне листування, з’ясовуючи сімейні стосунки.

Синьйор Берлусконі у веселому товаристві співає серенади... ”Ось і доспівався”, – жартівливо закидали йому опоненти і представники жіночої статі. Конфлікт у відомій родині спалахнув у той час, як права опозиція Сильвіо Берлусконі, захищаючи сімейні цінності, виступає проти ухвалення закону про легалізацію громадянських шлюбів. Країна розділилася на тих, хто співчуває Сильвіо, і тих, хто захоплюється вчинком його дружини Вероніки. Любовна драма стала основною темою не тільки місцевих, але й світових мас-медіа. Італійці у кав’ярнях і досі пліткують, що ж то було: новий рекламний трюк чи подружжя Берлусконі і справді побило горщики?

Берлусконі виявився досить хитрим?

Американський журналіст Крістофер Уіннер, живучи у Римі майже 40 років, має своє бачення цієї історії: „Стосовно пані Берлусконі, то вона роками тримала себе ізольовано. І раніше ходили чутки, що він їй зраджує. Нарешті їй увірвався терпець і вона вирішила діяти. Але він (Берлусконі) виявився досить хитрим, і в політичному плані також, – відразу вибачився. Розлючена дружина, чоловік, котрий захищається, розкаюється і вибачається – виглядає забавно. Чи змінить це політичну поведінку самого Берлусконі, чи зашкодить йому у майбутньому? Ні!”.

50-літня Вероніка Ларіо, надрукувала листа на першій шпальті провідної лівоцентристської газети „La Repubblica”, котра часто критикує лідера італійської опозиції Сильвіо Берлусконі. Дружина заявила, що компліменти чоловіка на адресу інших дівчат образили її жіночу гідність. Під час телешоу одній жінці Берлусконі сказав, що пішов би за нею на край світу, а іншій, що запропонував би їй руку і серце, якби не був одружений. Багато хто в Італії оцінив вчинок пані Ларіо як перемогу італійських жінок у відстоюванні власної гідності у суспільстві і, зокрема, перед такими чоловіками-гульвісами як Сильвіо.

Італійки останніми роками досягли чимало

Римська журналістка Даніела Бруно вважає, що Вероніці Ларіо не обов''язково захищати жіноцтво, бо італійки останніми роками досягли багато чого у своїх правах: „Якщо італійські жінки потребують свого представництва у політичному і культурному житті країни, то їм абсолютно не потрібні такі вчинки, як зробила пані Берлусконі. Поза тим, ми маємо жінок-міністрів, жінок-політиків, які роками відстоюють права і гідність жінок у країні”. На думку журналістки Бруно, привселюдний обмін листами був політично вмотивованим, це була нова спроба піднести берлусконівський популізм завдяки політичній перепалці.

Скандальні жарти і коментарі Берлусконі

За даними інтернет-опитування газети „Corriere della Sera”, 55% італійців не схвалюють вчинок Вероніки Ларіо. Людям не сподобалося саме те, що приватні інтимні стосунки, хай і відомих людей, стали предметом публічних дискусій, зазначають оглядачі.

Найбагатша людина країни, 70-літній медіамагнат Сильвіо Берлусконі, здавна славиться скандальними жартами і коментарями, за які доводилося вибачатися. Рік тому він спричинив дипломатичний скандал, заявивши, що використав свої плейбойські хитрощі, щоб переконати президента Фінляндії Тар’ю Халонен відкрити штаб-квартиру європейського агентства з продовольчої безпеки в італійській Пармі, а не в Гельсінкі.

НА ЦЮ Ж ТЕМУ

XS
SM
MD
LG