Доступність посилання

ТОП новини

Джордж Буш знову закликав демократів підтримати його стосовно Іраку


Петро Кагуй Прага, 5 лютого 2006 року (RadioSvoboda.Ua) – Виступаючи перед членами Палати представників Конгресу США від Демократичної партії, Джордж Буш заявив, що і в республіканців, і в демократів спільна мета – захист Америки. Він закликав демократів до співпраці, в тому числі – у питанні війни в Іраку. Тим часом з Іраку надходять повідомлення про нові втрати американських військ.


«Разом ми зможемо зробити багато!», – сказав Джордж Буш на зборах конгресменів-демократів, що відбулися у місті Вільямсбург (штат Вірджинія).

«Я вітаю дебати під час війни і сподіваюся, що ви знаєте про це. При цьому, коли навіть хтось із вас не згоден зі мною, я не допускаю думки, що Ви вкладаєте у поняття «патріотизм» якийсь інший зміст, ніж я.... Зараз тяжкий час, але у мене не має жодного сумніву, що ви, як і я, прагнете захистити нашу державу», – зазначив президент США.

Джордж Буш знову наголосив, що щиро вірить у те, що його новий план стосовно Іраку, який передбачає збільшення військового контингенту на 21,5 тисячі осіб, буде успішним.

Демократи проти

Однак голова Палати представників Конгресу Ненсі Пелосі заявила, що демократи у своїй резолюції відхилять план президента Буша.

Демократи, котрі віднедавна мають більшість місць у Конгресі, особливо невдоволені наміром президента просити у цьому році додаткові 100 мільярдів доларів на військові операції в Іраку та Афганістані, до вже виділених 70 мільярдів.

Але навіть якщо американський Конгрес і ухвалить резолюцію, в якій не підтримає плану Буша про скерування до Іраку додаткових військ, така резолюція все одно не буде обов’язковою для виконання.

За два тижні збили 4 гелікоптери

Останнім часом з Іраку все частіше надходять повідомлення про нові втрати американських військ. За останні два тижні були збиті 4 американські вертольоти. Про це повідомив учора в Багдаді представник збройних сил США генерал Вільям Кондуелл.

«Відтоді як тут перебувають наші війська, противник пристосувався до нашої тактики, навчився завдавати нам втрат. Й тому ми будемо змінювати нашу тактику і методи ведення бою, щоб ефективно підтримувати іракські війська і сили коаліції», – зазначив представник американського військового командування в Іраку Вільям Кондуелл.

За даними Пентагону, за весь період від початку військової операції в Іраку, від березня 2003 року, там загинули близько 3-х тисяч американських військовослужбовців.
XS
SM
MD
LG