Доступність посилання

ТОП новини

Верховна Рада має оцінити Огризка та Короля


Тетяна Ярмощук Київ, 8 лютого (RadioSvoboda.Ua) – Чи підтримає Верховна Рада кандидатури міністра закордонних справ та голови СБУ, запропоновані Президентом? Як представники антикризової коаліції оцінюють кандидатури Володимира Огризка та Віктора Короля? За питання кадрових призначень парламент візьметься, ймовірно, вже сьогодні.

Претендент на крісло міністра закордонних справ Володимир Огризко має небагато шансів бути затвердженим Верховною Радою. Так вважає представник Соціалістичної партії Василь Волга і додає, що нинішній заступник голови Секретаріату Президента Олександр Чалий був би найоптимальнішою кандидатурою на цю посаду: “Що стосується пана Огризка, то наша фракція зараз визначається, але процент вірогідності проходження його через парламент майже дорівнює нулю. Антикризова коаліція та Верховна Рада мають послати Президенту такий меседж, що однією з оптимальних кандидатур, які можуть пройти через парламент, це пан Чалий. Це компромісна, дуже виважена і сильна фігура”.

А щодо претендента на крісло голови СБУ Віктора Короля, то на думку Василя Волги, проблеми можуть виникнути і з голосуванням за цю кандидатуру. Тим часом, голова парламентської фракції СПУ Іван Бокий заявляє, що соціалісти не голосуватимуть за жодного голову СБУ, допоки не вирішиться питання із прослуховуванням Олександра Мороза.

Опозиція хоче серйозно поспілкуватися з кандидатами

Немає остаточного рішення щодо кандидатур Огризка та Короля і у Блоку Юлії Тимошенко. За словами Олександра Турчинова, бютівці визначаться зі своєю позицією лише після розмови з ними: “Ми готові ухвалити рішення щодо голосування по кандидатурах і голови СБУ, і міністра закордонних справ, поданих Президентом виключно після розмови з ними. Ми маємо серйозно поспілкуватися, відчути, яку позицію займають ці кандидати, і в такому випадку будемо ухвалювати рішення”.

Ще одна проблема, принаймні для Володимира Огризка: парламентські формалісти з фракції Партії Регіонів вважають, що його кандидатура представлена з порушенням вимог, які висуваються до такого роду подань.

А от “Наша Україна” переконана: якщо парламентарі будуть неупереджені, і Володимир Огризко, і Віктор Король пройдуть через парламент.

“При неупередженому розгляді питання кандидатури і Огризка, і Короля мають бути підтримані більшістю фракцій у парламенті, оскільки це професійні, компетентні та досвідчені люди”, – зазначив лідер нашоукраїнців В’ячеслав Кириленко у відповідь на запитання Радіо Свобода.

Кандидатури Володимира Огризка та Віктора Короля Президент подав до парламенту цього тижня.
XS
SM
MD
LG