Доступність посилання

ТОП новини

У Берліні чекають на Президента України


Надія Кандиба Німеччина, 8 лютого 2007 (RadioSvoboda.ua) – У німецькій столиці чекають на приїзд Президента України Віктора Ющенка. Щоправда, інтерес до цього візиту поки що є досить скромним.

Президент Віктор Ющенко залишається для німців “символом перетворень в Україні”, і до його візиту ставляться серйозно. Однак не можна не помітити змін у сприйнятті українського лідера. Ще зовсім не так давно його оплесками вітали німецькі депутати, перед якими він виступав у Бундестазі. Тепер же візит Ющенка відбувається на досить низькому протокольному рівні. Звичайно, він прибуває до Берліна не інкогніто, але великою подією для німецької столиці, як зазначають оглядачі, цей приїзд назвати не можна. У місцевих засобах масової інформації практично нічого не повідомляється про те, що в Берліні знову побуває Президент України. Однак говорити, що цей візит зовсім залишився непоміченим, теж не можна.

Німецький інформаційний канал Phoenix запланував трансляцію прес-конференції Віктора Ющенка після його зустрічі з канцлером Німеччини Анґелою Меркель.

Під час його останнього візиту кілька місяців тому, коли йому вручили премію “Квадрига”, у глави німецького уряду часу для українського Президента не знайшлося. Тепер крім зустрічі з Меркель Віктор Ющенко виступить у Німецькому товаристві дослідження Східної Європи. Тема виступу: “Україна в 2007-му році – підсумки й перспективи політичного й економічного розвитку”. Останнім часом німців, які цікавляться Україною, найбільше хвилює питання, чи залишиться на шляху реформ ця колишня радянська республіка, де уряд нині очолює опонент Ющенка Віктор Янукович.

Очікується, що в п’ятницю Віктор Ющенко відвідає меморіальний комплекс на території концтабору Фльоссенбург, де наприкінці Другої світової війни утримувався його батько, та візьме участь у роботі міжнародної конференції з питань безпеки, яка у п’ятницю відкривається в Мюнхені.
XS
SM
MD
LG