Доступність посилання

ТОП новини

Земельний скандал у Криму – слід одного з лідерів «регіоналів».


Володимир Притула Симферополь, 12 лютого 2007 (RadioSvoboda.Ua) – У Криму триває скандал довкола дозволу кримського уряду на виділення великої земельної ділянки на Південному узбережжі Криму для будівництва там гольфклубу. Майже 121 га землі планується передати маловідомій фірмі «Антал-Крим». Місцеві журналістам вдалося з’ясувати, що за цим стоїть впливовий член фракції Партії регіонів у Верховній Раді України Антон Пригодський.


Представники місцевих мас-медіа дізналися, що фірма «Антал-Крим» була створена всього 2 місяці тому компанією «Антал-сервіс». За даними журналістів, серед співзасновників останньої – народний депутат України із фракції Партії регіонів Антон Пригодський, якого екс-представник Президента Геннадій Москаль назвав «смотрящим від донецьких за Кримом».

Антон Пригодський офіційно зареєстрований у Макіївці Донецької області, а днями начальником кримської міліції був призначений полковник Анатолій Могильов, який до свого звільнення у 2005 році працював начальником Макіївського міськуправління МВС.

Постало питання переселення селян

Ця ж фірма разом із компанією «Дельфін-2001» володіє пансіонатом «Чорноморський» в Ялті. А директором «Дельфіна» є Олексій Боярчук, один із лідерів кримської організації Партії регіонів.

Окрім лобіювання керівництвом автономії інтересів однопартійців, місцеву пресу стурбувало, що на вказаній ділянці насправді розташоване село Партизанське, і влада обіцяє селян переселити. Частина з них погоджується, а частина – ні...

Кримські «регіонали» і місцева влада мовчать

Тим часом кримські «регіонали» і місцева влада, фактично, не реагують на цей скандал. Лише голова Рескомзему АРК Микола Голубєв назвав «дивним галасом» журналістські публікації щодо урядової ініціативи будівництва на Південному узбережжі Криму гольф-клубу. Водночас, голова ВР Криму Анатолій Гриценко пообіцяв з"ясувати, хто ж насправді стоїть за фірмою «Антал-Крим» і який у неї статутний фонд, а потім поінформувати про це пресу. Але уже пройшов тиждень, а спікер мовчить.....

Матеріали до теми:

• Для гольф-клубу земля є, для репатріантів – немає. • Як заповідники на інвестиції міняли. • Земельне питання, що перешкоджає щастю... сімейному.
XS
SM
MD
LG