Доступність посилання

ТОП новини

Прем’єр-міністр Віктор Янукович: позиція Секретаріату Президента щодо відставки уряду є емоційною


“Якщо підставою, однією з причин Президента було обурення від того, що ми подали позови до суду про неконституційність деяких указів, зокрема щодо призначення голів районних адміністрацій і так далі, то я вважаю, що це емоції”, – заявив сьогодні Віктор Янукович


“Якщо підставою, однією з причин Президента було обурення від того, що ми подали позови до суду про неконституційність деяких указів, зокрема щодо призначення голів районних адміністрацій і так далі, то я вважаю, що це емоції. Якщо ми будемо дотримуватися законів України на вищих щаблях влади, тоді буде влада, тоді буде держава. Якщо ми будемо і надалі на вищому рівні порушувати закон, тоді нічого не вийде”, – заявив сьогодні Віктор Янукович.

Водночас глава уряду зауважив, що це питання в Кабінеті Міністрів ще не обговорювали.

Вчора заступник голови президентського Секретаріату Ігор Пукшин заявив, що Кабмін скерував низку судових позовів проти Президента: “На Кабінеті Міністрів розглянуто і схвалено вісім адміністративних позовів проти Президента. Кабінет Міністрів вважає, що Президент незаконно видав розпорядження щодо призначення низки голів адміністрацій. Я вважаю, що в зазначених позовах відсутня аргументація щодо порушення їхнього права. По-друге, відсутня посилка, який закон порушив Президент”.

Водночас міністр юстиції вчора повідомив, що Конституційний Суд має розглянути справу про правомірність дій Президента щодо призначення та звільнення голів держадміністрацій.
XS
SM
MD
LG