Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську сьогодні розпочався 5-ий Всеукраїнський фестиваль національних бойових мистецтв України


Цього року в ньому беруть участь понад 200 юнаків із усіх теренів України.

Цього року в ньому беруть участь понад 200 юнаків із усіх теренів України.

За словами організаторів — керівників Дніпропетровської школи національного бойового мистецтва «Спас-Штурм» — дводенна програма фестивалю традиційно включає як спортивну частину — першість України з національного рукопашу «спас», так і культурну — концерт у палаці культури «Шинник» із показовими виступами найкращих українських шкіл козацького бойового мистецтва і творчих колективів.

«Можна впевнено стверджувати, і це не тільки моя думка, що зараз Дніпропетровщина є найпотужнішим центром відродження української бойової культури в нашій країні. Отже, українське бойове мистецтво зараз поширюється, і ми запросили на фестиваль не тільки представників клубів, а й усіх людей, яким небайдуже виховання національно свідомої молоді», — сказав Радіо Свобода керівник школи Геннадій Поляков.

Дніпропетровська школа національного бойового мистецтва «Спас-Штурм» виникла 8 років тому.

Крім спортивної підготовки юнаків, школа реалізує краєзнавчу програму «Коріння Землі своєї», домагаючись відродження історичних святинь Дніпропетровщини — залишків фортеці Кодак та козацького кладовища у селищі Старі Кодаки.
XS
SM
MD
LG