Доступність посилання

ТОП новини

НАТО відкидає погрози Росії щодо можливості націлити ракети на Східну Європу


Учора прем’єр-міністри Польщі й Чехії висловили впевненість у необхідності розташувати у Європі американську протиракетну систему для безпеки всього континенту.

Про це заявив речник Альянсу Джейн Аппатураї.

Учора прем’єр-міністри Польщі й Чехії висловили впевненість у необхідності розташувати у Європі американську протиракетну систему для безпеки всього континенту.

Саме у Польщі та Чехії США мають намір розмістити бази протиракетної оборони.

Ініціатором розміщення елементів системи ПРО у Центральній Європі виступили США. За словами представників військового командування США, нова система ПРО передбачена для захисту від ймовірних ракетних ударів з Ірану, повідомляє кореспондент Радіо Свобода з Вашингтона.

Однак російське керівництво піддає сумніву правдивість таких тверджень і вважає, що побудова ПРО може порушити стратегічний баланс сил на континенті.

У відповідь на останню заяву Польщі та Чехії, командувач російськими ракетними військами стратегічного призначення Микола Соловцов не виключив, що Росія знову візьме на озброєння ракети середньої дальності, яких вона позбулися після домовленості Рональда Рейгана та Михайло Горбачова: “Як клас ракети середньої дальності були знищені, але уся документація лишилася, уся технологія лишилася. Тим більше, ці ракети вироблялися саме на цих підприємствах. Тому відновити їхнє виробництво, у випадку ухвалення відповідних рішень, не буде важко”.

У відповідь Соловцову Міністерство закордонних справ Чехії виступило із заявою, в якій назвало погрози російського командувача “нісенітницями.”
XS
SM
MD
LG