Доступність посилання

ТОП новини

Нема тарифів – нема світла. БЮТ заблокував роботу парламенту.


Тетяна Ярмощук Слухати: Київ, 21 лютого (RadioSvoboda.Ua) – Захоплення електрощитової взамін на блокаду парламентської трибуни. У такий спосіб опозиція протестує проти небажання коаліції розглядати питання щодо встановлення верхньої межі на житлово-комунальні тарифи та підвищення соціальних гарантій. А коаліція погрожує кримінальною відповідальністю.


Хто правий, а хто винуватий? Хто хоче для народу більше добра, а хто просто намагається попіаритися? Ці питання, як завжди, з’ясовували між собою коаліція та опозиція. День з''ясування відносин парламентарями, нагадаю, коштує платникам податків понад 200 тисяч гривень. Щоправда, сьогодні Блок Юлії Тимошенко дещо заощадив, захопивши електрощитову, вимкнувши світло і електронну систему для голосування “Рада”. Тож парламентарям довелося сидіти у напівтемній сесійній залі та голосувати руками. А бютівці та поодинокі нашоукраїнці в цей час чатували на стільчиках під електрощитовою.

Олександр Турчинов: “Питання вирішувати можна виключно голосуванням. Але ж під час останньої погоджувальної ради, вони пішли тільки на те, щоб створити якусь тимчасову комісію. Тобто ніяких поступок поки що з цього питання немає. Ми знайдемо механізм, і не тільки блокування Верховної Ради, більш ефективний, який змусить і уряд Януковича, і цю більшість працювати в інтересах України”.

Антикризовики погрожують кримінальною відповідальністю

Згодом до електрощитової починають підтягуватися антикризовики. Далі – викликають представника прокуратури. Анткризовики погрожують відповідальністю. Перший віце-спікер Адам Мартинюк заявляє, що парламент дасть згоду на притягнення винуватців до кримінальної відповідальності.

За словами регіонала Василя Грицака, за протиправні дії безпосередні виконавці можуть отримати від 6-ти місяців до 3-х років ув’язнення: “Я кажу про 341-у статтю Кримінального кодексу України. Там сказано: якщо людина, чи група людей захопили будівлю, чи приміщення і заважають роботі державної структури, їм загрожує такий термін”.

Про підвищення соціальних гарантій наразі заговорили усі політики. А опозиціонери обіцяють блокувати роботу парламенту допоки антикризовики не пристануть на їхні вимоги щодо встановлення верхньої межі тарифів та збільшення соціальних виплат.

Уряд погодився збільшити мінімальну зарплату і прожитковий рівень

Віце-прем’єр Микола Азаров заявив, що уряд від 1 квітня збільшить мінімальні зарплати та пенсії. Віктор Ющенко пропонує збільшити мінімальну зарплату на 20 гривень, а прожитковий мінімум на 17.

Наразі ж прожитковий мінімум для українців визначено в 387 гривень, а мінімальну зарплату – 400 гривень. Тарифи на житлово-комунальні послуги у різних областях зросли від 1,5 до 4 разів. А податок на прибуток для українців від початку нового року збільшився із 13 до 15%.

НА ЦЮ Ж ТЕМУ

XS
SM
MD
LG